Site icon Vipavska.eu

Ajdovski podjetnik zoper Jankovića

V Ajdovščini ob avtocesti so ugledali luč sveta oglasi Zavoda živim, ki so v Ljubljani bili doživeli grobo cenzuro. Poteptana je bila ustavna kategorija svoboda govora. Poteptana je bila svoboda tržnega gospodarstva, ravno tako zaščitena z ustavo.
Po sporni odstranitvi plačanih oglasov na ljubljanskih mestnih avtobusih samo zato, ker se ljubljanska in slovenska oblast ne strinjata z vsebino, se je odzval znanstvenik in podjetnik dr. Aleš Štrancar. Zavodu Živim, ki je doživel brezobzirno cenzuro, kakršne svobodni svet ne pozna, je napisal naslednje pismo:

“Spoštovani, oglas na ljubljanskih mestnih avtobusih, ki so Vam ga prepovedali, bi radi vrteli na naši stavbi 2 meseca (brezplačno), slika spodaj. Lahko, prosim, uredite vse tehnične podrobnosti z vodjo našega marketinga, če se seveda z zadevo strinjate. Hvala in lep dan, Aleš Štrancar”

Ajdovski direktor mednarodnega podjetja je tako pokazal, da je svoboda izražanja nad samovoljo župana Zorana Jankovića, ki svojo ozko ideologijo vsiljuje vsem Ljubljančanom in ruši poslovanje državnega podjetja. 

Zavod Živim se je takoj odzval, sprejel ponudbo in se zahvalil. 
Obeta pa se tudi nova, še veliko večja akcija, o kateri bomo več sporočili, ko bo pripravljena.

Stavba BIA Separations z oglasom, ki so ga v Ljubljani prepovedali.
DELITE
Exit mobile version