Site icon Vipavska.eu

Ali je Karel Erjavec koloradski hrošč Slovenije

V sredini oddaji Faktor na TV3 smo govorili o političnem fenomenu z imenom Karel Erjavec. Voditelj oddaje Aljuš Pertinač je postavil tezo, da je Erjavec koloradski hrošč slovenske države. Gosta sva bila politolog dr. Igor Lukšič, nekdanji minister in predsednik SD, in moja malenkost.

Ekonomist Tomaž Štih iz Londona, eden najbolj priljubljenih slovenskih tviterašev, ki ga poznamo pot imenom Libertarec, je po oddaji tvitnil takole: “Predsednik vlade je Marjan Šarec, njen vrhovni koordinator Luka Mesec, generalni razlagalci izvoza in ekonomije iz Levice, obrambo drži Erjavec, državno financirani humor pa je v domeni Godlerja in Jonasa. Tino se proti tem patronom zdi kot Einstein.” Komentar mi je bil seveda v veliko čast.  Bom pa moral k frizerju, he, he.

V oddaji, kjer sodelujem kot komentator že od njenega nastanka, sem do šefa stranke upokojencev bil zelo kritičen. Pa ne zaradi tega, ker Erjavec za upokojence ni naredil nič, razen da ohranja status qou ante: nesolidaren in nepravičen sistem pokojnin. Tisti, ki so dobili pokojnino pred 20 leti, dobijo bistveno več denarja kot tisti, ki so se upokojili včeraj. Moja generacija, posebej samostojni podjetniki pa na pokojnine sploh ne moremo računati. Erjavčeva stranka ni stranka upokojencev, ampak stranka najstarejših upokojencev.

Karel Erjavec je populist, enako kot Luka Mesec. Obljubljata gradove v oblakih, širita laži in manipulacije. Denimo: da zasebne šole niso javne, da zdravniki koncesionarji niso del javnega zdravstva. Negirajo, da so zasebni domovi za upokojence, zdravniki in šole bistveno cenejši od državnih. Ti dve združbi politikov, Desus in t.i. Levica, nista podobni koloradskim hroščem, ki so škodljivci, proti katerim se vsako leto kmetje borijo. Podobni so krompirjevi kugi, ki povsem uniči celoten pridelek, da krompirja ne ostane niti za seme. Slovenijo spreminjajo v čredo ovc, kjer vsi mislijo enako in nihče nima nobene lastne ideje. Uravnilovka, ki je v nasprotju z evolucijo in delovanjem človeške ciivlizacije, nas spreminja v nekonkurenčno nacijo, ki bo v 200 letih izginila z obličja Zemlje.

Oddajo so dvakrat ponavljali, dostopna pa je tudi na internetu: https://www.youtube.com/watch?v=iznoOdigGQg

DELITE
Exit mobile version