Site icon Vipavska.eu

Andi Mamić tretji na 100-kilometrskem gorskem maratonu v Podbrdu

Andi Mamić, foto: https://www.facebook.com/profile.php?id=100014688034470

Andi Mamić iz Skrilj, ki je bil nedavno tretji na 160-kilometrskem gorskem ultra maratonu okoli Vipavske doline, je s tretjim mestom končal trilogijo, kot jo je sam imenoval: “Tako, končana je moja ultra trilogija, v dveh mesecih 2x100km in 1x 100milj, včeraj težko in peklensko vroče, vendar zadoščenje je nebeško. Hvala vsem za podporo!” Na tekmovanju, ki ima lepo slovensko ime “Podbrdo Trail Running festival” so tekači pretekli gorski maraton nad Podbrdom preko dveh zelo zahtevnih vzponov na Črno prst in Porezen. Mamić je bil tretji v svoji kategoriji mlajših veteranov. Za stokilometrski tek po nekdanjih italijanskih vojaških cestah “mulatjerah” in planinskih poteh po pobočjih Črne prsti in Porezna je porabil 14 ur in pol.

Prejšnji teden pa je Mamić zmagal na teku Milanja trail. 31-kilometrski tek poteka po jugovzhodnih obronkih Snežniške planote, start in cilj sta na Črnih njivah nad Ilirsko Bistrico. Proga je v prvem delu speljana po dobro utrjenih makadamskih poteh med visokimi borovci in cvetočimi kraškimi travišči. Po tekmi je Mamić izjavil: “Milanja trail, že tako lepa tekma začinjena z zmago, čeprav je šlo vmes deset minut za iskanje izgubljene poti. Nikoli ne obupaj, pravi moj prijatelj Borut… Njemu in vsem, ki se borijo z boleznijo, posvečam to ‘bitko’.”

Andi Mamić na zmagovalnih stopničkah, foto: https://www.facebook.com/profile.php?id=100014688034470

Z zmagovalcem v svoji kategoriji Mamićem bo na Vipavski v kratkem objavljen obširen intervju o tekih, športu in vzgoji mladostnikov.

DELITE
Exit mobile version