Vipavska.eu

Ko se v knjigi skriva – črv!

Na internetu se da dobiti ogromno knjig v formatu PDF. To je zelo praktično, saj velikokrat knjig ne potrebujemo za branje v celoti, ampak v njih samo iščemo določeno besedo. S tipko CTRL+find si prihranimo ogromno časa.

Knjiga Protestantino, ki jo dobite pri avtorju: tino.mamic@gmail.com

Danes lahkona spletu najdemo praktično skorajda vsako knjigo. Brezplačno. A to je le na prvi pogled. Ko si tako knjigo človek naloži, se mu v naslednjih urah računalnik okuži z izjemno močnim virusom. Če odstranimo vse nove programe – najdemo jih precej hitro, saj so zapisani v ruski cirilici – nam to ne pomaga, saj se virus naseli še v razne podmape, ki jih je skorajda nemogoče najti. Če imamo srečo in reagiramo hitro, se nam lahko zgodi samo to, da s priklicom obnovitvene točke izbrišemo vse, kar je virus okužil. To lahko traja tudi samo nekaj minut. Če pa stvari ne opazimo takoj, je lahko prepozno.

Kako je to razširjeno pokaže primer. Če v iskalnik Google odtipkamo naslov knjige Protestantino in dodamo črke PDF, vidimo, kako na široko so hekerji nastavili pasti. Protestantino je moja knjiga z izbranimi kolumnami, komentarji in glosami, ki je izšla v nakaldi 1500 izvodov leta 2014. Še vedno jo imam na zalogi in jo prodajam. Naročila sprejemam na mail tino.mamic@gmail.com, cena je 15 evrov. Zakaj to opisujem? Zato ker cela vrsta spletnih strani navaja, da je knjiga razprodana in jo zato lahko dobimo samo še na spletu. Pogled na iskalnik je zelo poveden: KLIK. Kar 14 spletnih strani ponuja knjigo “brezplačno”…

Če koga zanima kaj več o knjigi Protestantino, vključno z resnično brezplačno kolumno, bo vse to našel tukajle: KLIK.

 

Deli z ostalimi

Ne spreglejte

Zapri mobilno stran