Site icon Vipavska.eu

Možina je gostil dr. Štrancarja

Tokratni nedeljski gost Jožeta Možine je bil  dr. Aleš Štrancar, izjemen znanstvenik, inovator in podjetnik, ki je zaradi svoje neposredne govorice posebej zanimiv sogovornik. Potezo, da imena Vinka Vodopivca niso dali na pročelje ajdovske glasbene šole, je označil kot hlapčevsko. Prepričan je, da se bo to prej ali slej popravilo, saj se vodstva menjujejo. Ponovil je tudi, da je bilo 95% partizanov  poštenih in da se oni niso borili za komunizem. Zato kot vnuk partizana zavrača politične nastope in ideje zveze takoimenovanih borcev. Intervju je objavljen tudi na spletu, vendar se je za ogled treba registrirati in prijaviti: KLIK. Registracija je sicer brezplačna.

Dr. Aleš Štrancar, gost Televizije Slovenija v eltinem intervjuju z dr. Jožetom Možino

Rojen je v Vipavski dolini, kamor je preselil tudi podjetje Bia Separations, ki ga vodi. Znan je po svoji domoljubni usmeritvi in neusmiljeni kritiki kritik političnih elit. V zadnjem času ga je razjezilo dejstvo, da na novem pročelju glasbene šole v Ajdovščini ni napisa Vinko Vodopivec, čeprav se šola uradno imenuje po tem primorskem duhovniku, skladatelju in narodnem buditelju, ki je vtkan v identiteto vsakega zavednega Primorca. Štrancar meni, da gre za hlapčevanje in dobrikanje gospodarjem in napoveduje, da se bodo časi spremenili.

Vedno ga je zanimala zgodovina, a se je usmeril v študij kemije. Bil je perspektiven mlad raziskovalec. Ko so ga zaradi kritike vodstva postavili na cesto, je bil to, kljub začetnim težavam, skok v izredno znanstveno in podjetniško kariero.

Dr. Alešu Štrancarju v nedeljskem intervjuju na prvem programu TV Slovenija velja prisluhniti. Postavil je izjemno podjetje, ki pomaga do “čudežev” pri zdravljenju genetskih bolezni otrok. izpostavlja domoljubje, zaščito življenja in odplačuje dolgove. Pravi antipod Zoranu Jankoviću, ki je zanj primer nesposobneža.

DELITE
Exit mobile version