Site icon Vipavska.eu

Požareport piše o Počivalšku, ki skuša uničiti ajdovsko BIO

“Vojna birokratske države proti podjetju in Štrancarju se nadaljuje. Državna agencija Spirit, ki je uradno namenjena spodbujanju podjetništva in zaposlovanju v gospodarstvu, si na vse kriplje prizadeva, da bi podjetje BIA poslala v stečaj. Naj ponovimo, saj zveni kot citat iz Orwellovega romana 1984. Državna agencija za spodbujanje podjetništva pošilja gospodarsko gazelo v bankrot. In pri tem bo imela škodo tudi vlada. Stečaj ne bo uničil le bodočega gospodarskega giganta, ampak bo proračun izgubil tri milijone evrov zaradi unovčenih garancij, Slovenski podjetniški sklad pa še tričetrt milijona,” opozarja komentar notranjepolitičnega spletnega portala Požareport, ki je že pred dnevi napovedal odstope ministrov in dejansko edini napovedal razpad vlade.

Ajdovsko podjetje skuša uničiti prav ta razpadajoča vlada na čelu z Zdravkom Počivalškom, ministrom za “gospodarski razvoj in tehnologijo” ter predsednikom stranke SMC, trdi komentar. Njegov avtor Tino Mamić se navezuje na podobno zgodbo Pipistrela: “Na Vipavskem imamo tako letalsko podjetje, ki je zaradi neperspektivnega gospodarskega okolja moralo odpreti novo tovarno v Italiji. Samo 92 metrov od državne meje je očitno vse povsem drugače. In to celo v državi, ki je pregovorno znana kot birokratska.”

Komentar je objavljen na naslovnici portala: KLIK.

Članek je na naslovnico med najpomembnejše vesti postavil tudi portal Novice jutro. Objavljen je bil tudi na ameriškem spletnem portalu Eng24h.com: KLIK.

DELITE
Exit mobile version