Site icon Vipavska.eu

Dva “vipavska” ministra

Jernej Vrtovec, vipavski poslanec v parlamentu (NSi), predsednik preiskovalne komisije glede slabe banke

S prihajajočo, novo sredinsko vlado Janeza Janše se obetajo spremembe tudi glede politikov z vipavskimi koreninami. Uradno se sicer ne ve nič, saj so se stranke, posebej Nova Slovenija (NSi), zavile v molk. To je sicer običajna praksa predvsem v zahodnih demokracijah, saj lahko informacije negatinvo vplivajo na pogajanja.

Jernej Vrtovec

Mediji omenjajo, da bi Jernej Vrtovec, vipavski poslanec NSi utegnil postati novi minister za infrastrukturo. Gre za precej pomemben resor z veliko denarja. Vrtovec bi v tem primeru prenehal predsedovati paralmentarnemu odboru za raziskovanje zlorab na slabi banki (DUTB). Na njegovo mesto v poslanske klopi pa bi se usedel Andrej Černigoj (1983), nekdanji asistet evropskega poslanca Lojzeta Peterleta, ki ima tudi vipavske korenine (ukvarja se.z vinarstvom), a je kandidiral v Ilirski Bistrici in na Primorskem dobil drugi najboljši rezultat za stranko NSi.

Drugo najpomembnejše mesto v vladi pa se obeta še enemu poslancu, ki je v DZ preiskoval korupcijo v državnih podjetjih, dr. Anžetu Logarju (SDS). Verjetni novi zunanji minister Logar ni Primorec, je Ljubljančan, a hkrati vipavski zet, saj je njegova soproga iz Šempasa.

Oba “vipavska” ministra sta politika mlajše generacije. Vrtovec je rojen leta 1985, Logar pa 1976.

DELITE
Exit mobile version