Site icon Vipavska.eu

Življenje z avtizmom: dieta je pomagala (drugi del)

Objavljen je drugi del oddaje Sledi korakov o avtizmu: KLIK V drugem delu zgodbe je mama avtista Kristjana, ki nam je ob koncu oddaje zaigral Beethovnovo Eliso, povedala, da je dieta pomagala, da se je zdravstveno stanje njenega sina izboljšalo.

„Takrat je začel samostojno opravljati malo in veliko potrebo, kar je bilo za nas velik napredek,“ je povedala. Kljub napredku je še vedno iskala nove možnosti zdravljenja. Odločila se je za poseg z izvornimi celicami. Opravljeni so bili trije. Po vsakem je bilo Kristjanovo stanje boljše. Posegi so vsi zelo dragi, zato se je v oddaji zahvalila tudi vsem donatorjem, ki so omočili posege. Že po prvem posegu je Kristjan začel igrati na glasbila, izdelovati origamije… V tistem času je še Zoran Dernovšek Raketka priskočil na pomoč s svojim izumom, prehranskim dopolnilom RENS. Kako je Kristjanu pomagal, boste lahko slišali v oddaji.

Danes Kristjan, to lahko rečemo tisti, ki ga poznamo več let, iz meseca v mesec napreduje. Če nekoč ni mogel spremljati predavanj, če z njim ni bilo mogoče na kosilo, je danes to čisto drugače. Postal je družaben in preseneča iz dneva v dan s kakšnim novim znanjem. Njegova mama je vesela, da gre lahko zadnja leta s sinovoma tudi na dopust, kar prej ni bilo mogoče. Njena želja je, da bi sin še bolj napredoval pri izgovorjavi, za kar pa bi bilo potrebno tudi več razumevanja pri lokalni pediatrinji in logopedu.

Katja je opisala tudi odnos sosedov, okolice in našega zdravstvenega sistema do njene družine oz. njenega sina. Še vedno kje naleti na gluha ušesa. Nadvse zadovoljna pa bi bila, ko bi končno prišla tudi do ustreznejšega stanovanja, saj je ta, kjer sedaj živijo, poln neustrezen in zelo vlažen.

DELITE
Exit mobile version