Site icon Vipavska.eu

Le kam se županu tako mudi

Občankam in občanom občine Ajdovščina voščim vse dobro ob nedavnem občinskem prazniku. Prav tako vsem nagrajenkam in nagrajencem. Zlate znake občine Ajdovščina so prejeli: Azad Karim, Emil Velikonja, Plesni center ADC, Irena Mihelj in Primož Bratina. Petomajsko priznanje pa je prejel Ivan Vodopivec. Čestitke!

Drage Ajdovki in Ajdovci, praznik prve slovenske vlade ima motne in totalitaristične korenine. Nedemokratične. Žal tako deluje tudi župan Tadej Beočanin in celotna ajdovska koalicija, ki nas je opozicijske svetnike vrgla iz procesa soodločanja pri občinskih zadevah. Nastavljajo in kadrujejo zgolj svoje ljudi. Vse stvari potekajo za zaprtimi vrati in svetniki dobimo na mizo končni izdelek, ki ga županova mašinerija seveda vedno potrdi. Lokalna medijska krajina pa je premalo pluralna, da bi bili naši občani ustrezno seznanjeni z dogajanji na ajdovski občini.

Ukinjena demokracija

Dejan Škvarč, občinski svetnik SDS Ajdovščina

Resnično sem zaskrbljen nad to situacijo, saj tisti, ki smo bili izvoljeni s strani občanov, nekateri tudi z velikim številom preferenčnih glasov, kar daje še dodatno težo, danes ne moremo sodelovati in aktivno prenašati prošenj in želja naših volivk in volivcev na občinske odbore, ker smo bili nasilno izključeni iz njihovega delovanja zaradi poteze župana. Zdi se mi skrajno pomembno, da demokratični postopki delujejo in to pričakujejo od vsake oblasti tudi vsi volivci, ki so dali svoj glas. Žal za nas to ne velja.
Pri vsem tem pa je potrebno vedno znova izpostaviti odlično delovanje vlade Republike Slovenije. Pomembno je da je predsednik vlade nekdo, ki je sposoben in zna povezati ljudi med seboj. Kot je pomembno tudi to, da mi kot svetniki dobro sodelujemo s poslankami in poslanci iz naše Vipavske doline in ta kontakt je verjemite zelo dober. Nova vlada je že realizirala obljubo glede zvišanja povprečnin. Po zaslugi te vlade je dobila občina Ajdovščina več denarja za razvoj in investicije. To pomeni kvalitetnejše življenje v naši občini. To je zagotovila ta vlada in to morajo naši občani tudi vedeti! Za občino Ajdovščina pomeni to 674.835 € dodatnih sredstev več na leto v občinskemu proračunu! Hvala!

Občina, moj plen

Kar skrbi pa je delovanje župana in miselnost: občina je moj plen. Kot zanimivost naj povem, da je župan Tadej Beočanin na začetku tega tedna na hitro sklical izredno občinsko sejo za današnji petek 8.maja. Le kam se županu tako mudi in vprašamo se lahko, kdo se bo v petek spet okoristil z javnim občinskim denarjem? A o današnjem dogajanju drugič. Vsemu temu se je potrebno zoperstaviti masovno, če ne drugače, z odhodom na volitve na naslednje lokalne volitve leta 2022.
Saj veste: NI POPUŠČANJA!

Na koncu še zahvala civilni zaščiti, zdravstvenim delavcem, gasilcem, gospodarstvu in vsem občankam in občanom, ki ste pripomogli, da smo imeli do sedaj tako malo okuženih s koronavirusom! Zmoremo skupaj z razumom, molitvijo in vero v skupno dobro in Boga od katerega vse prihaja in se Vanj vrača.

DELITE
Exit mobile version