Site icon Vipavska.eu

Klepet na Travniku ob kapucinerju

Maska je zoprna zadeva, a kar se mora, se pač mora. Upam, da bo to kmalu samo še spomin.

V Italiji so zapovedane maske na vsej javnih mestih. Tudi če hodiš po ulici. Dobro, da me ni nihče videl, saj sem to izvedel šele od prijatelja, ko sva se dobila na kapucinerju na goriškem Travniku. Kapuciner, ja, ne kapučino. Sicer je res, da vedno tej kavi v barvi frančiškanske kapucinske kute rečem kapučino, pa vendar mi je načeloma lepši izraz pokojnega pisatelja Rebule, ki je bolj slovenski: kapuciner.

Na srečo oblasti dovolijo, da v baru kavo lahko popiješ brez maske 🙂 Z Jurijem je vedno lepo klepetati. Govori odkrito, brez vsakega sprenevedanja, hkrati pa je njegov jezik lep, jasen in neverjetno sočen. Vedno sem užival, ko sem ga poslušal. Vedno se smejeva.

Posebej mi je všeč, da prijateljstvo ni obremenjeno z nekaterimi razlikami, ki jih imava v pogledih na politiko ali zgodovino. Ali ne bi bil dolgčas, če bi o vsem enako mislila?

Naredila sva fotko, takoimenovani selfi. Če bi bila brez mask, bi naju lahko oglobili vsakega za 400 evrov. Torej sva s selfijem “zaslužila” 800 evrov, he, he.

DELITE
Exit mobile version