Site icon Vipavska.eu

Manipulacije, ki jim nasede demokrščanski minister

Prizor iz osamosvojitvene vojne

Pesem Jasenovac i Gradiška stara ni Thompsonova. On je tudi nikoli ni pel. Gre za montiran posnetek. Star 15 let. Že velikokrat je bilo to povedano. Ta sramotna in šovinistična pesem zato nima nobene zveze s koncertom Marka Perkovića Thompsona v Mariboru.

Zanimivo, da minister Tonin ni nikoli nič rekel glede koncertov Cece, ki se je fotografirala s pijanimi četniki, prepevajočimi klavske bojne pesmi ob vkorakanju v zbombardirani Vukovar. Ali o koncertih Bore Đorđevića, četniškega vojvode. To so dvojna merila.

Ki povrh vsega izenačujejo agresorja s tistim, ki se brani. Kot da Slovenija ni bila napadena od iste vojske. In takrat, v času najhujših napadov, masakrov in koncentracijskih taborišč, je nastala pesem Bojna čavoglave. Zanimivo, da minister ni nikoli rekel za nobeno partizansko pesem, ki opevajo ubijanje, tudi Slovencev, da to ni na njegovi playlisti. Da imajo dvojna merila v zvezi takoimenovanih borcev, je jasno. Da jih ima šef demokrščanske stranke, je pa izjemno nenavadno.

Ja, včeraj, ko sem prebral ministrove misli, sem se odločil, da bom šel na Thompsonov koncert. Ponosno. Ni me sram, da sem pripadnik dveh narodov, ki sta se ubranila pred srbsko agresijo, ampak sem na to ponosen. In sinove bom vzel s sabo.

In ne, to stališče nima nič proti Srbom. Tako kot Nemci nimajo nič s Hitlerjem, Srbi nimajo nič z Miloševićem. Oboji so pač v določenem trenutku izvolili svojega diktatorja, ker so bili zmanipulirani. In oba izvoljena voditelja sta zanetila več vojn, bila poražena, na koncu pa so ogromno ceno plačali prav Srbi in Nemci. Oba naroda spoštujem, a zgodovinska dejstva je vendarle treba povedati na glas, da se zgodba ne ponovi.

Slovenci imamo namreč tudi svoje množične morilce, ki niso bili nikoli postavljeni pred sodišče. Slovenci imamo namreč politkolesarje, ki grozijo s smrtjo in enako kot fašisti leta 1922 in nacisti leta 1933, ustvarjajo umetno vzdušje izrednih razmer, da bi vrgli vlado in ustoličili svojega voditelja. Ali voditeljico. Uporabljajo tudi isto izrazoslovje. Nimajo predsednika, ampak vodjo (fuehrer, duce, voditeljica). In demokracijo označujejo za zgrešen politični sistem. Prej je bilo boljše, govorijo vsak dan.

Italijani so na demokratičen način, z volitvami ukinili demokracijo (1922). Nemci isto (1933). Srbi isto (1990). Bojim se, da bomo tudi Slovenci naredili isto.

PS Vse to je bilo že davno povedano celo na slovenski državni televiziji. Je pa avtorja prispevek o Thompsonu stal kariere in šikaniranj, ki trajajo še danes. Posnetek Igorja Pirkoviča je na ogled tudi na spletu: KLIK.

DELITE
Exit mobile version