Site icon Vipavska.eu

UKC je ponovno žarišče korone. Pa saj se hecamo.

Zastava s spletne strani Heraldice Slovenice: http://www.heraldica-slovenica.si

Prvi okuženi bolnik v Slovenijo je prišel iz Italije in Maroka. Šel je na urgenco v Ljubljani, a so ga oskrbeli in odpustili. Čeprav je prišel iz rizične države in čeprav je imel znake, ob katerih bi zdravstveni delavci morali pomisliti, da obstaja možnost okužbe, ga niso testirali. Niso ga testirali! In smo dobili žarišče okužbe.

Ali lahko to kdo razume? Zakaj imamo zdravnike in zakaj bolnišnico, če v času, ko se ves svet trese zaradi širjenja okužb, zdravnik ne pomisli, da je treba človeka, ki je prišel iz države z epidemijo, testirati? Ali mar zdravniki ne gledajo televizije?

Sedaj se je zgodba ponovila. Na urgenco ljubljanskega kliničnega centra, najboljše bolnišnice daleč naokoli, je prišel človek, ki je takoj povedal, da ima znake, zaradi katerih sumi na okužbo s covidom 19. Ker to ni bi nujni primer, je vso noč čakal na obravnavo in prišel v stik s stotnijo ljudi. Soba za izolacijo je bila zasedena, zato je čakal med drugimi bolniki.

Pa saj to je hec, sem najprej pomislil. Pa saj to ni mogoče. Da pride človek iz tujine, pove, da je verjetno okužen, potem pa ga zdravstveno osebje postavi v čakalnico, kjer sreča 100 ljudi.

Kaj bi se zgodilo, če/ko bo prišlo do drugega vala korone, si lahko samo predstavljamo, če imajo v kliničnem centru samo en prostor za izolacijo.

In zdravniki potem skličejo tiskovno konferenco, kjer vse priznajo. Zabičajo pacientom, naj že ob prihodu povedo, da sumijo na covid. Natančno tako kot je naredil tudi okuženi bolnik tisto noč. Namesto, da bi se opravičili in povedali, da se kaj podobnega ne bo več zgodilo.

Je tako v naši deželi. Drugod po svetu se okužbo stakne na kakem športnem dogodku, na avtobusu ali s potjo v rizično tujo državo. Pri nas jo prej stakneš, če greš v – klinični center.

DELITE
Exit mobile version