Site icon Vipavska.eu

50:50 je edina formula, ki bo Slovenijo potegnila iz blata

Kolumno je objavil portal Požareport. Vabim k branju: https://pozareport.si/post/549615/5050-je-edina-formula-ki-bo-slovenijo-potegnila-iz-blata

Prevlada levice v medijih, gospodarstvu in politiki ni pravična, niti demokratična. Hkrati pa je tudi škodljiva. Zato je nastopil čas, da se udari po mizi in zahteva svojo polovico torte. Najprej v državnih medijih …

Leta 1990 so bile politične stranke, ki so v svojem jedru v nasprotju z drugimi demokratičnimi strankami (nekoč imenovanimi tudi pomladne) nesamozavestne in bojazljive. Zato so občinske in državne uprave še dandanes bolj ali manj politično enako rdeče kot takrat. Politiki desne sredine so še danes precej nesamozavestni, posebno v primerjavi z bahatimi levičarji, pa čeprav so slednji velikokrat polpismeni. Nizka samopodoba desnosredinskih strank je zato še danes rak rana slovenske demokracije.

Tragično je, da je pomanjkanje samozavesti povsem neupravičeno. Desna sredina ima v primerjavi z levico veliko uspehov, čeprav je bila v 30 letih na oblasti le dobrih sedem let. Dosegla je demokratizacijo, osamosvojitev in zmago v vojni. Samo v nočni mori si lahko predstavljamo, kako bi potekal boj proti jugoslovanski in srbski armadi, če bi vlado vodil Jožef Školjč in ne Lojze Peterle. Brez desne sredine danes ne bi bili v Evropski uniji, ne bi imeli evra in bi se utapljali v inflaciji. Samo v nočni mori si lahko predstavljamo, kako bi potekal boj proti epidemiji korone, če bi vlado vodil Marjan Šarec in ne Janez Janša.

Zato je nastopil čas, da se udari po mizi in zahteva svojo polovico torte. Najprej v državnih medijih. Brez tega bo aktualna vlada mogoče celo zvozila mandat do konca. Mogoče na naslednjih volitvah celo ne bo poražena. A v pomenu moči bo ostala manjšinska. Minorna. Neenakopravna. Nesamozavestna. Raka, ki se razširi po telesu, se ne da premagati brez operacije.

Celotno kolumno je objavil portal Požareport: KLIK.

DELITE
Exit mobile version