Faktor se vrača 7. septembra

Zadnja štiri leta je na slovenskih mali ekranih zaživela politična debatna oddaja Faktor. Posebej levičarskim voditeljem gre oddaja, ki si jo je zamislil Bojan Požar, precej na živce, saj odpira tabu teme in nastavlja ogledalo globoki državi. Vodi jo Aljuš Pertinač, nekdanji pomembni politik Socialnih demokratov, kar gre posebej stricem iz ozadja še toliko bolj v nos.

Oddajo, ki ima že od vsega začetka trend dvigovanja gledanosti, si je producent Bojan Požar zamislil podobno kot je izgledala nekdanja oddaja O’Reilly factor na ameriški tv mreži Fox. Bistvo oddaje je soočanje različnih stališč, izmenjava mnenj in spopad argumentov. Prepovedanih tem ni, gostje pa si včasih tudi skregajo, saj je svoboda govora prva. Zato stalno ponavaljajo geslo Smrt sovražnemu govoru – svoboda narodu.

Oddaja se v ponedeljek, 7. septembra 2020 vrača na televizijo in začenja svojo novo, četrto sezono. Na televiziji TV3 bo od ponedeljka do petka ob 19.15, ponovitve pa so preko dneva ter na internetu. Neuradno smo izvedeli, da bodo gostje oddaj prvega tedna Igor Lukšič, Blaž Mrevlje, Roman Vodeb in Bojan Požar. Voditelj pa bo še naprej, kot vemo, Aljuš Pertinač. Oddaja poteka v živo, komentatorji pa so vsak v svojem studiu. Včasih so se posamezni komentatorji javljali od doma, zdaj pa je to izjema.

O oddaji je Pertinač govoril tudi v nedavnem intervjuju za portal Domovina. Pogovor je daljši, zato je objavljen v dveh delih: KLIK 1. del, KLIK 2. del.

V naslednjih dneh bo nastal tudi ekskluzivni intervju z Bojanom Požarjem. O podrobnostih bomo še poročali na našem portalu www.vipavska.eu.

O oddaji govori tudi enciklopedija Wikipedija (zapis je nastal pred dvema letoma): “Voditelj v studiu in dva komentatorja s terena, istočasno vsi trije na zaslonu, komentirajo tri različne teme iz našega vsakdana doma in po svetu. Prvi dve temi sta običajno resni, zadnja pa je lahkotnejša. V drugi sezoni sta voditelja oddaje postala Bojan Požar, novinar in lastnik spletnega portala Požareport, ki je tudi producent in urednik oddaje, in Aljuš Pertinač, politični analitik in komunikator.

Močno povečana in okrepljena je tudi ekipa stalnih komentatorjev. Poleg dosedanjih Tina Mamića, Sebastjana Jeretiča, Andreje Jernejčič in Ivana Simiča, gledalci lahko spremljajo še odvetnico in publicistko Lucijo Ušaj Šikovec, ekonomista in političnega analitika Bernarda Brščiča, ekonomista in bivšega ministra Mateja Lahovnika, ekonomista in publicista Rada Pezdirja ter pisatelja, pesnika in prevajalca Mitjo Čandra. Občasno se oddaji pridružijo tudi gostujoči komentatorji ali ključni akterji dogodkov.”

 

 

Deli z ostalimi
Ne spreglejte
Naloži več