Site icon Vipavska.eu

¡No pasarán! – Bojan Požar!

Sodnija se je spravila na Požarja. Nič narobe, če bi zadeve pile vodo. Ko pa prebereš podrobnosti, ti vse skupaj zasmrdi. In ko vidiš medijsko poročanje o preiskovalnemu novinarju, ki je dobil tri mesece zapora zaradi psianja o korupciji, ti postane jasno, da je nekaj v ozadju. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da je pri nas ogromno korupcije in da le-ta ni sankcionirana. Obenem pa bi moral v zapor novinar, ki sistematično razkriva korupcijo…
Bojan Požar je raziskovalni novinar, ki ga mnogi novinarski kolegi ignorirajo ali celo obrekujejo. Bodisi zaradi ljubosumnosti bodisi zaradi povezanosti z globoko državo.
Čeprav sem sam pri sebi gotovo, da je ima Požar prav, pa moram, žal, držati pesti in moliti, da bo sodišče sodilo – pravično.
Požarjev boj je naš boj. In to je tudi boj vseh neodvisnih novinarjev, ki se ne udinjajo stricem iz ozadja ali skorumpiranim urednikom.
Srečno, Bojan Požar​! ¡No pasarán!

PS

Prejšnji teden je Družina v prilogi Slovenski čas objavila moj intervju z Bojanom Požarjem. Povedal je vse, brez dlake na jeziku. Priporočam ga v branje (KLIK), posebej novinarjem. Za pokušino je tu eno vprašanje iz intervjuja:

Gotovo so vas že skušali podkupiti. Kako ste to zaznali v kakem konkretnem primeru?
Že večkrat. Zgodi se sila preprosto: pride lobist, nikoli tarča, običajno znanec, kot bi šlo za mafijske uboje, ko, kot vemo, mafija vedno pošlje tistega, ki mu zaupaš, in te vpraša, ali boš šel pri tej temi do konca ali pa se lahko kaj zmenimo, seveda v smislu denarja in plačila. Za prenehanje poročanja o Magni bi na primer lahko pokasiral okroglih 100 jurjev. Ali pa ti ponudijo kakšno drugo temo namesto te, ki jo delaš.”

DELITE
Exit mobile version