Site icon Vipavska.eu

Slovenija lahko postane policijska država

Minister Aleš Hojs je že večkrat pokazal, da so mu policisti in policija pri srcu. Videli smo, da se je zanje večkrat zavzel, tako v javnosti kot na vladi. Policisti bi težko dobili človeka, ki bi jih bolj zastopal, razumel in imel rad kot ravno – Hojs.

Politična stavka

Stavka brez vzroka je čisto politično dejanje. Polovico njihovih zahtev je pred meseci predlagal že minister. Tako ostaja samo še zahteva, da bi morala vlada vsako zakonsko spremembo o policiji najprej pridobiti privolitev policije. Pa kaj so na glavo padli? V kateri državi na svetu obstaja kaj takega?

Zakaj v resnici stavkajo? Stavko si želi politična opozicija, ki skuša vlado destabilizirati tudi s pomočjo notranjih ustrežljivih struktur države in nevladnih organizacij. Njihove želje bo zdaj izpolnil en sindikat, drugi ostaja tiho.

Birokrati ne razumejo

Čeprav se policisti ne smejo pečati s politiko, so tokrat to pravilo grdo prekršili. Hkrati je policijski sindikat povzročil v javnosti ogorčenje, ker ima vodstvo policije višje plače kot vlada in predsednik republike. S tem je naredil največjo škodo navadnim policistom, ki imajo resda nadpovprečne visoke plače, še vedno pa samo malenkost višje kot birokrati v pisarnah. Tega pa javnost ne opazi. In javnost se dela, da ne ve, da je treba za dobro delo dobro plačilo. Zato imajo policisti in vojaki v vseh državah na svetu dobre plače. Razen v Sloveniji, kjer imajo dobre plače le policijski funkcionarji, policisti spodobne, vojaki pa borne plače.

Policijski puč

Policiste, ki so pristali na to poniglavo in sebi škodljivo dejanje, je lahko v tem trenutku samo – sram. Tudi policisti, ki se nočejo ukvarjati s politiko, a so sedaj tiho, so dejansko sokrivi. Morali bi se oglasiti in nasprotovati temu politčnemu dejanju sindikata. Najprej bi morali od sindikata zahtevati, da se stavka premakne v čas po glasovanju o nezaupnici, saj je tovrstno dejanje v točno tem trenutku lahko razumljeno kot ogrožanje demokracije. Policija in vojska se ne smeta aktivno vključevati v politiko, saj je to predhodnica vojaškega puča. Policijske države.

Samo v Sloveniji je možno, da policijski sindikat gre v stavko, da pomaga politični levici, ki policijo načeloma šteje za svojega sovražnika in policiste zmerja s kmetavzarji in nasilneži.

DELITE
Exit mobile version