Site icon Vipavska.eu

Treba je zmanjšati obseg učne snovi

Dr. Igor Lukšič, profesor na FDV in nekdanji šolski minister, je rekel, da bi morali obseg snovi v šolah zmanjšati za desetino. To je zahteval tudi kot minister, a mu ni uspelo. Sam trdim, da bi morali zmanjšati obseg najmanj za tretjino.

O tem sva govorila sinoči v oddaji Faktor, ki je bil posvečen šolstvu od vrtca do univerze. Kaj smo se naučili med korono. Oddaja, ki jo je vodil Aljuš Pertinač je bila prekratka… Ogledate si jo lahko na spletu: KLIK

Šolski sistem je iz leta v leto slabši, učitelji iz leta v leto pod večjimi pritiski staršev, šolski sindikat pa vedno bolj politično opredeljen. Nihče pa ne zahteva, da se obseg šolske snovi zmanjša. Družboslovcev je preveč. Lukšič in Pertinač sta v oddaji temu oporekala.

Manipulacija: aktiv staršev pripravlja poziv vladi

24 predsednikov svetov staršev v istrskih in kraških osnovnih šolah je pripravilo anketo, na podlagi katere bodo pozvali vlado, naj odpre šole. Vse lepo in prav, a poziv je že napisan, čeprav anketa sploh še ni bila narejena. Rezultat torej aktiv staršev že pozna. Anketa je samo pesek v oči, zaradi katere se predstavniki staršev skrivajo za 10.000 osnovnošolci.

Objavljamo poziv, ki je bil končan 2. februarja, čeprav je datiran s 5. februarjem.

To je manipulacija. Imam pet otrok, od vrtca do fakultete, in ostro protestiram, da v mojem imenu nastopajo ljudje, ki se grejo politiko. Zaupam medicini in zdravnikom, ne pa politikantom, ki bi radi naše otroke izkoristili v političnem boju.

Tudi sam si močno želim, da bi moji otroci šli takoj nazaj v vrtec in šole. A takrat, ko bodo to svetovali zdravniki, ne pa ulica. Politikanti pa bi radi mojo željo iztrgali iz konteksta in jo vgradili v svoj poziv, naj se šole odprejo ne glede na mnenje stroke. Ne!

DELITE
Exit mobile version