Site icon Vipavska.eu

Najhujša kazen za Kučana: slovenski bratje Dalton

Te dni je slovenska politična levica dosegla svoje dno. Nižje ni bila še nikoli. Milan Kučan in Janez Zemljarič s tovariši so verjetno izjemno slabe volje, saj se jim sesuva svet. Po desetletjih neizmerne oblasti njihovo politično opcijo predstavljajo politiki brez pravega političnega talenta in s pomanjkljivo izobrazbo.
Namesto da bi levičarski politiki utrjevali globoko državo, ki obvladuje večino medijev, gospodarstva in kriminala, se kregajo med sabo. Kljub udobni večini v parlamentu so že leto in dan brez politične oblasti. Prihodnost pa je vse drugo kot obetavna, saj se tudi že tako drobne politične stranke drobijo navznoter. Razkol, po katerem je prostor siamskega levega dvojčka LDS in SD zasedlo šest strank (SD, LMŠ, SAB, SMC, Levica in DeSUS), utegne oslabiti ali celo razklati še najmanj DeSUS in SD.
Četvorka Fajon, Mesec, Šarec in Bratušek je kot četverica bratov Dalton iz risanke. Delajo se strašne in močne, mnogi se jih tudi boje. V resnici pa so neusklajeni, nerodni in ne najbolj bistroumni. Posebno pa so Daltonovi komični, ker se svoje nebistroumnosti sploh ne zavedajo. To murgelsko podzemlje še posebno jezi.
Strici iz ozadja so se ušteli, ko so že pred leti dovolili medijem ustvariti stalno kampanjo proti tradicionalnim strankam in uveljavljenim politikom. Novi in vedno bolj novi obrazi so v nekaj valih izgubili vso moč. Liderji levice so kot karikature nekdanjih politikov. Res je, da je Gregor Golobič diplomiral pri 38 letih in da je tudi Milan Kučan na tiskovnih konferencah v angleščini nosil slušalke. A ne glede na to Golobič nikoli ni streljal takih kozlov, Kučan pa nikoli ni bral govora v angleščini na način, da bi to spravljalo osnovnošolce v smeh.
Kdor se vsaj malce spozna na politiko, pa se ob Erjavcu ne smeje. Le zavija z očmi. Ko je Karl Viktor Erjavec po toliko napovedih slednjič le vložil predlog za konstruktivno nezaupnico, je tako izustil, da že nastaja druga republika. To je rekel z besedami, kot da bi šlo za tretji rajh. Za nekaj negativnega. Čeprav je izraz v slovenskih medijih močno prisoten že debelo desetletje, pa si Erjavec v vseh teh letih ni utegnil niti na wikipediji pogledati, kaj ta izraz pomeni. In je zato zopet ustrelil kozla.
Celotna kolumna je na portalu Požareport: KLIK.

https://pozareport.si/post/582068/slovenski-bratje-dalton-so-najhujsa-kazen-za-kucana-liderji-levice-kot-karikature-nekdanjih-politikov

DELITE
Exit mobile version