Site icon Vipavska.eu

Marko Funkl: Novi dom starejših v Hrastniku

Hrastniški župan Marko Funkl je imel v tem tednu kar nekaj razlogov za veselje. Ne le on, tudi vsi tisti občani, ki se že dolga leta prizadevajo, da končno pridejo do novega doma za starejše. “Zadovoljen sem, da bomo v Hrastniku prvič dobili stavbo, ki bo namensko zgrajena kot dom starejših,” nam je povedal in dodal, da je bila stavba, kjer v slabih razmerah deluje dom starejših, nekoč zgrajena za potrebe dijaškega doma.

“Z novim domom delamo korak v prihodnost. Dolgotrajna oskrba starejših je nekaj, s čemer se moramo kot družba spopasti. Predolgo smo pred tem zatiskali oči,” je še povedal in dejal, da je zadovoljen, da se je končno našla ena vlada, ki je zagrizla v to perečo problematiko.

Zato je bil vesel, da je v torek skupaj z ministrom Janezom Ciglerjem Kraljem in z direktorjem doma starejših Dragom Kopušarjem podpisal pismo o nameri za izgradnjo novega doma starejših. Če bo šlo vse po načrtih, se bo gradnja začela že drugo leto. Dom pa naj bi bil zgrajen do konca leta 2023.

“Aktivno želimo delati na turizmu. Imamo kaj pokazati.” Kar drži, od bogate steklarske dediščine do ogleda rudarskega podzemlja, da ne omenimo znamenite lutkarske dejavnosti.

Foto Matjaž Lavrič

DELITE
Exit mobile version