Site icon Vipavska.eu

Intervju: Urška Klede Trampuš

Urška Klede Trampuš

Urška Klede Trampuš

Pred kratkim je Urška Klede Trampuš na trg poslala svojo blagovno znamko ročno izdelanih modnih dodatkov Urshy. Pot do nje je bila ovinkasta, saj je Urška v svojem življenju imela že kar nekaj drugačnih podvigov, preden je našla to, kar ji najbolj ustreza.

Kako ste pristali v modi? Vas je vedno zanimala?

Z modo sem bila vedno povezana zaradi mame, ki ima izreden smisel za slog. Drugače pa me moda oziroma modne smernice niso preveč zanimale, sem se pa vedno rada lepo oblekla.

Moda torej ni bila vaša prva poklicna izbira.

Sebe sem v poklicnem smislu iskala dolgo časa. Diplomirala sem na EF v Ljubljani in v prvih letih zaradi znanja tujih jezikov delala predvsem v prodaji s tujimi trgi. Po rojstvu drugega sina je prišla želja po samostojni poti. Začela sem z vadbami za ženske kot vaditeljica aerobike in pilatesa v Italiji, kjer sem takrat živela. Nadaljevala sem z vodenimi meditacijami, opravila nešteto tečajev energijskega in karmičnega zdravljenja in zadnjih pet let delala kot terapevtka. Od leta 2018 sem spisala več kot 800 dušnih zapisov in posnela več kot 500 osebnih vodenih meditacij. Prihajali pa so tudi simboli, ki so pri posamezniku vedno imeli svoj namen. In ti simboli so danes del moje URSHY. Iz njih ustvarjam vzorce za blago. Vsakič, ko sem na roke narisala tak simbol, sem vedela, da je prišel za širše občinstvo, in tako se je rodila nova zgodba. Vsak simbol ima posebne, visoke vibracije, ki na Zemljo prinašajo čisto brezpogojno ljubezen in zavest o pravem božanskem izvoru človeka. In tako sem pristala v modi. Ne, nisem izobražena modna oblikovalka, temveč sem znanja za novo pot črpala izključno iz sebe, prave sebe in iz znanj, ki jih moja duša gradi že tisočletja. Kot terapevtka sem spoznala človekovo delovanje na vseh ravneh. Fizično telo potrebuje lepo obleko ali čudovit modni dodatek, da nanj pade kot dodana vrednost, kot pika na i, kot čista ljubezen. Lepota prihaja od znotraj – iz srca. Če nekaj zavibrira na pravi način, so občutki neverjetni. In tako je tudi s poklicem, s poslanstvom, kot rada rečem sama. Če si za to tukaj in zdaj, te podpre celotno vesolje.

Je treba veliko poguma, da narediš svojo blagovno znamko?

Najprej potrebuješ pogum, da se odločiš, da boš živel sebe in svoje življenje, svoje talente. Pogum potrebuješ, ko se spoprijemaš z lastnimi strahovi in demoni. Vsi jih imamo in njihovo čiščenje je naša pot nazaj k sebi, pot nazaj k tistemu, kar bomo dali svetu. URSHY je zgodba, ki se je začela že pred več kot desetimi leti, ko sem se odločila, da bom najprej mama, gospodinja in žena in bom v prostem času iskala pravo sebe. In tako je bilo. Ja, brez poguma ne gre. Ko posel raste, pa se vsak dan spopadaš z izzivi in strahovi, češ, ali sem res dovolj dobra za to. Pa danes vem, da sem, četudi sem padla v ocean različnih mojstrov in modnih gurujev. Ne, ni me več strah.

Dodatkov ne ustvarjate čisto sami, temveč imate ekipo. Komu ste zaupali sodelovanje in zakaj?

Ko stopiš na svojo pravo pot in zaupaš vanjo, ti življenje v pravem trenutku pripelje prave osebe. Imela sem srečo, da sem spoznala krasno šiviljo, ki ima velika znanja o obdelavi umetnega usnja. Pasove sem doslej šivala sama, zdaj pa je tudi to prevzela ona. Ženska je perfekcionistka in z užitkom do dela k celotni zgodbi prinese tudi kanček svoje srčnosti. Spletno prodajalno so ustvarili mojstri iz podjetja Carpe diem iz Solkana. Dodatke mi izdelujejo čudoviti italijanski obrtniki, za preostalo pa sem sama. Od nabave blaga, dodatkov in risanja vzorcev v digitalni obliki do marketinga, slikanja in prevajanja – pri tem mi z italijanskim jezikom pomaga mož, Slovenec, rojen v Italiji … Nekaj časa sem iskala manekenko za kolekcijo, nato pa sem se odločila, da bom tudi fotomodel. Priznam, da uživam v vsaki fazi rojevanja izdelkov in da sem v procesu grajenja te modne znamke v sebi našla prave male zaklade. Iz sebe sem potegnila najboljše, in to je URSHY – to je tisto, kar bom dala svetu.

Kakšni materiali so vam všeč?

Za zdaj so modni dodatki vsi iz umetnega usnja. S pravim usnjem preprosto nisem zmogla … Mogoče zato, ker že nosijo v sebi neki energijski zapis trpljenja oziroma prisilnega odvzema življenja živemu bitju. Vendar vsak dan spoznavam nove materiale in izbiram prave za tisto, kar prihaja v sklopu te modne zgodbe. Bombaž, viskoza, viskozni jersey …

Bi bile vaše kolekcije drugačne, če bi imeli neomejena sredstva?

Kolekcija ne bi bila čisto nič drugačna, mogoče zgolj pogoji. Trenutno delam od doma, z dvema šoloobveznima otrokoma, ki potrebujeta zlasti mamo. Lahko bi recimo že imela svoj prostor, v katerem bi ustvarjala brez motečih dejavnikov, ampak na koncu moram priznati, da mi je super doma. Če je treba, kdaj delam tudi ponoči, ampak bistvo zgodbe je v tem, da najdeš ravnovesje. Ženska potrebuje vse! Družino, vrt, gospodinjenje, čas s partnerjem, čas za igro … – kajti le s pravim ravnovesjem lahko deluje iz prave sebe, saj pozna svoje meje, jih ljubeče postavlja drugim in živi v trenutku. Živeti v trenutku pa pomeni, da si voden, zaupaš in hodiš trdno iz svojega stebra po svoji poti.

Neomejena sredstva bi zame pomenila predvsem dodaten stres, kajti sanje in načrti so veliki, ampak vsaka stvar potrebuje svoj čas in temu se reče »božanski timing« – vse ob svojem času, korak za korakom, vse, kar ti pripada, pride, prej ali slej. Po naravi sem impulzivna, da je groza, in se vsak dan učim delovanja iz miru, iz srca. V srcu je vedno vse tako, kot mora biti, in vsaka težava je izziv, ki te naredi še boljšega.

Kakšni so načrti za naprej? 

Trenutno se ukvarjam s kolekcijo oblek in kril, ki, upam, pride še pred poletjem. Svoje boginje bi rada oblekla v božanske obleke s čudovitimi vzorci in dolga krila, ki ti pustijo, da energija teče po tebi kot žuboreča reka. V tem smo premalo drzne. Premalo se zavedamo, kako žensko spremeni nošenje oblek in kril. Samo poglejte naše prednice, kaj so nosile. Enakopravnost moškemu je ženskam prinesla hlače, ki zavirajo našo energijo tam, kjer lahko ustvari največ – v naših spolnih, reproduktivnih organih. Logo mojega podjetja predstavlja prav to: žensko moč, njen pravi izvor in njeno pravo mesto – mesto boginje. Edina razlika med žensko in boginjo je namreč v zavedanju. Moji modni dodatki in drugi modni kosi imajo prav ta namen – da žensko povežejo z njeno notranjo boginjo, s tem, kar ona v resnici je. Načrti so torej jasni. Ozavestiti čim več žensk in jih obleči v kreacije, ki jim bodo pokazale njihovo pravo vrednost. Zavedam se »teže« te naloge in včasih zato plitko zadiham. Potem pa pomislim … če je uspelo meni, ki sem bila v vseh pogledih zatrta kot ženska, potem bo uspelo tudi drugim. O tem ne dvomim več, saj je to edina prava pot vsake ženske.

Najnovejšo kolekcijo Urške Klede Trampuš lahko obiščete s klikom tukaj.

DELITE
Exit mobile version