Site icon Vipavska.eu

Humanitarna oddaja za družino pogorelcev

Nedeljskega večera, 21. februarja, v družini Zorec ne bodo nikoli pozabili. Takrat je namreč požar zajel njihovo prenovljeno stanovanjsko hišo v Spodnjem Šemniku v občini Zagorje ob Savi.

V prvem delu oddaje nam je Aleš Zorec, ki je v tej hiši odraščal, povedal kdaj so se iz dvesto let stare hiše preselili v novo hišo, ki so jo v zadnjih letih prenovili. Vse prihranke, ki so jih vložili v dograditev hiše, kjer so si uredili lepo stanovanje, je dodobra uničil požar. Njega v času požara ni bilo doma. Kaj se je dogajalo v času požara, nam je v nadaljevanju povedala njegova žena Zvonka, ki je bila takrat doma, skupaj s njunimi tremi otroki in z moževimi starši. „Slišala sem zvok, ki sem ga slišala leta nazaj. Vedela sem, da gori tudi pri nas! Z otroki smo šli hitro ven, na varno. Zunaj sem opazila dim, ki se je vil izpod strehe,“ se spominja najtežjega trenutka svojega življenja.

Še enkrat je stekla nazaj v stanovanje, da je rešila nekaj oblačil, saj je bilo zunaj hladno, rešila računalnik, še nekaj dokumentov in čakala na prihod gasilcev, ki so pozno zvečer požar vendarle premagali. Kako je potekalo gašenja, kakšno škodo je povzročil požar in tudi, kakšni občutki so jo prevevali, ko si je pogorišče lahko drugi dan ogledala, si lahko pogledate v oddaji, v kateri smo pred kamero še enkrat povabili Aleša, ki nam je povedal, kako so se mu čez noč sesule vse sanje, ki jih je skupaj z družino gradil dolga leta. „Ko vidiš, kakšne so posledice požara, te dobesedno sesuje,“ nam pove in doda, da sploh ni vedel, kje začeti z odpravljanjem posledic požara. „Ni bilo enega kosa pohištva, druge opreme, da bi lahko rekel, da je cela. Še dobro, da imamo tako dobre sosede, ki so nam pomagali.“ Tako kot njegova žena, tudi sam upa, da bodo novo leto praznovali že v prenovljenem stanovanju. Tudi mi.

Zato smo v zadnjem delu oddaje gostili tudi sekretarko RK Zagorje ob Savi Štefko Suša, ki je povedala, kako lahko družini Zorec pomagamo. Ocenjeno je, da je škode za okoli 100 tisoč evrov. Doslej je bilo zbranih okoli osem tisočakov. TRR za donacije: SI56 0233 8001 2012 282.

Ogled oddaje: KLIK

DELITE
Exit mobile version