Prihaja zdravilo za raka!

Objavljamo novoletno voščilo znanstvenika in direktorja ajdovskega podjetja BIA Separations, dr. Aleša Štrancarja, v katerem vizionarsko napoveduje nove velike preboje na področju biofarmacije, ki bodo omogočali zdravljenje večine bolezni današnjega časa.

Voščilo

“Leto 2020 je zares prineslo veliko. Hvaležni smo za privilegij, ki smo si ga ustvarili, da lahko iz prve vrste ne samo spremljamo, ampak soustvarjamo svetovni napredek znanosti, medicine in farmacije, iz Ajdovščine.

Naši izjemni sodelavci, vrhunski znanstveniki, so po dvajsetih letih trdega dela, odrekanja in neprestanega razvoja letos stopili pod žaromete svetovnega odra.  Potrditev temu je celotna bera letošnjih priznanj in združitev BIA Separations z multinacionalko Sartorius.

Revolucija v zdravljenju

Predvsem je to leto pomembno, ker s potrditvijo uporabe genske terapije vstopamo v revolucijo na področju biofarmacije, ki bo v naslednjih dveh desetletjih omogočala zdravljenje večine bolezni od raka, slepote, gluhote, do sladkornih in srčnih bolezni. Ponosen sem, da je letos slovenska znanost svetu dokazala svojo pravo vrednost.

Še najbolj pomembno je dejstvo, da smo vse to dosegli v zadnjih šestih letih brez kakršnekoli pomoči države. Pravzaprav je podjetje zaživelo šele, ko je prenehalo z izvajanjem takoimenovanih projektov za državo, ki imajo edini cilj produciranje ničvrednih papirjev, za izdelek pa ne vpraša nihče.

Uspeh na lastnih močeh

In naš uspeh naj bo tudi sporočilo vsem ostalim podjetnikom. Če hočeš resničen uspeh potem se opri na lastne moči in delo, čim dlje od države, njenih birokratov in politikov, ki ti bodo sicer prej ali slej ovili mlinski kamen okrog vratu.

V novo leto zato zrem z optimizmom. Ne samo zaradi skokovite rasti v okviru Sartorius-a, temveč tudi zaradi zagona novih podjetij, ki po svojem potencialu daleč presegajo potencial podjetja BIA Separations. Leto 2021 bo zato leto novih zgodb, ki bodo še dolgo odmevale.”

dr. Aleš Štrancar

Dr. Aleš Štrancar, gost Televizije Slovenija v eltinem intervjuju z dr. Jožetom Možino
DELITE
Ne spreglejte
Naloži več