Propad referenduma o RTVS pomeni nevarnost za demokracijo

Za novi zakon o RTVS bo vlada morala ustanoviti Moralno policijo.

Na včerajšnji tiskovni konferenci Združenja novinarjev in publicistov (ZNP), ki ga snovalci novega zakona o RTVS sploh niso vprašali za mnenje, kaj šele za nasvet, sem rekel, da bi se politiko o tako pomembnem zakonu morala odločiti s konsenzom, ne pa s preglasovanjem.

Za uveljavitev novega zakona o RTVS, če referendum propade, bo vlada morala ustanoviti Moralno policijo. Kot v Iranu. Da bo presojala, kolikšen je moralni ugled članov programskega sveta RTVS, kar zahteva novi zakon. To je nevarno za demokracijo.

Prispevek o tiskovni konferenci v tedniku Demokracija: KLIK.

Delček novega zakona. Kako se bo merilo moralni ugled novih članov programskega sveta? Kdo in kako bo odločal o tem ali nekdo ima osebno integriteto? To funkcijo na našem planetu zna opravljati samo iranska Moralna policija.

Če se pošalim, je premier Robert Golob mogoče vizionar. Režim v Iranu se bo kmalu sesul in Moralna policija bo šla v izgnanstvo. Tako bo Golob za novi zakon o RTVS, če referendum ne uspe, dobil preverjen in poceni kader.

Tako izgleda Moralna policija v Iranu. Foto (c): https://eaworldview.com/2016/04/iran-daily-rouhani-criticizes-expansion-of-moral-police/
DELITE
Ne spreglejte
Naloži več