Migrant po 10 letih integracije z nožem ubil policista.

Foto (c): Špela Rotar, X, @SpelaRotar

Spomnimo se milijona mladih “inženirjev in doktorjev fizike”, ki jih je nemška kanclerka Merklova povabila v Nemčijo. Eden od njih, 25-letni Afganistanec, je v petek (31.5.2024) z nožem ubil policista, ko je preprečeval teroristični napad.

Pred desetimi leti so ti mladi pretežno muslimanski migranti moškega spola v Nemčijo šli po balkanski poti skozi Slovenijo. Od takrat so se 10 let integrirali v evropsko okolje. Mnogi poznavalci pravijo, da se to Nemčiji ni splačalo, saj je od milijona migrantov razmeroma malo začelo delati. Vsekakor pa česa podobnega od takrat nihče v Evropi ni ponovil. Verjetno z razlogom.

V petek je skupinica islamskih skrajnežev napadla desničarske aktiviste na shodu v Manheimu. V spopad med islamisti in aktivisti je hitro posegla policija. Ko je 25-letni policist aretiral enega od aktivistov in ga podrl na tla, je policista s hrbta z nožem napadel Afganistanec in zabodel do smrti. Policist, ki je preprečil islamistični napad, je v bolnišnici v nedeljo umrl (2.6.2024).

Šokantni dogodek, ki so ga posnele kamere, ima velik odmev v Nemčiji. Nedvomno bo vplival na nedeljske evropske volitve. Zaradi šokantnosti in dokumentiranosti umora s fotografijami, pa lahko ta tragedija postane velika politična prelomnica.

Posnetek s telefončkom je objavilo tudi omrežje X: KLIK

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več