Vovk in Čakš nista več lastnika Domovine, svoj delež sta prodala Štrancarju

Štrancar (levo) je postal večinski lastnik Domovine in Mediainversta, saj sta mu Vovk (v sredini) in Čakš svoja deleža prodala.

V začetku maja sta dva manjšinska lastnika tednika Domovina svoj delež prodala največjemu lastniku Alešu Štrancarju. Rok Čakš in Igor Vovk, ki ju tednik Reporter uvršča med podpornike stranke NSi, sta Štrancarju, ki je doslej imel 37% deleža prodala vsak po 21%. Štrancar, ki ga Reporter uvršča k SDS, čeprav je nedavno postal predsednik strateškega sveta za gospodarstvo pri SLS, in je javno podprl kandidaturo Petra Gregorčiča (EPP-SLS) na evropskih volitvah, ima tako večinski, 79% delež podjetja.

Ajdovski podjetnik Štrancar, ki posluje po vsem svetu in je ustanovitelj slovite BIE Separations, ima tako samo še enega solastnika, ravno tako Ajdovca Tina Mamića. Slednji ima v lasti 21% deleža. Tednik Domovina je ustanovil pred natančno tremi leti in ga od takrat tudi ureja. V enem letu je tednik že dosegel prodajo, ki je dovoljšna za preživetje. Po neuradnih podatkih iz uredništva prodajo več Domovin kot se proda Reporterjev in Mladin skupaj. Lastnik podjetja Domovina, d.o.o., je Media Invest, d.o.o., ki ima v lasti portal Domovina.je, tednik Domovina, portal Časnik.si in dva štajerska lokalna portala.

Vovk je bil do novega leta direktor obeh podjetij, ki pa sta po neuradnih podatkih imela lani visoko izgubo. Po njegovemu odstopu je z mesta urednika portala Domovina odstopil še Čakš. Novi direktor Mitja Štular je za urednika portala januarja postavil Martina Nahtigala, po nekaj tednih pa je uredniško mesto prevzel sam Štular.

V tednik, portal in TV studio Domovina je svoj denar vložil Aleš Štrancar – ob ustanovitvi podjetja Mediaivest je na tiskovni konferenci aprila 2022 povedal, da je v medij vložil svoj prvi milijon evrov.

Lastnika podjetja Mediaivest sta Štrancar in Mamić, direktor pa je Štular.
DELITE
Ne spreglejte
Naloži več