Na vipavski škofijski gimnaziji je še nekaj prostih mest

Po prvem prijavnem roku za vpis v prvi letnik Škofijske gimnazije Vipava je še ostalo nekaj prostih mest. To pomeni, da bodo prostor v šoli dobili tudi učenci, ki nimajo samo odličnih ocen. Trenutno je prijavljenih 68 učencev. Razpisanih pa je 84 mest. Prijavnico za vpis lahko učenci prenesejo še do 23. aprila. Uradni vpiso pa bodo po 18. juniju. Za vpis v dijaški dom je prijavljenih 19 kandidatov. Tudi v domu imajo še prosta mesta. Za več informacij vam je na voljo svetovalna delavka Petra Rep (tel: 05/ 365 53 14, e-mail: petra.rep@sgv.si).

Na ajdovski državni gimnaziji pa je razpisanih 56 mest, medtem ko se je doslej prijavilo 41 bodočih dijakov. Na srednji šoli za predšolske vzgojitelje pa bo verjetno omejitev vpisa, saj je prijav 112, prostora pa je le za 84 dijakov.

Vipavska gimnazija sicer ponuja kakovosten pouk, šolanje v mirnem okolju, sodelovanje na tekmovanjih iz znanja, pester nabor krožkov in obšolskih dejavnosti, urejeno šolsko stavbo in urejene učne pripomočke ter vzgojo, ki temelji na krščanskih vrednotah. Med dijaki niso le Vipavci, ampak tudi Primorci iz vseh koncev med Bovcem in Lucijo, vedno pa se najdejo tudi dijaki iz osrednje Slovenije.

Po uspehu sodi med najboljše gimnazije v državi. Lani so maturirali vsi, več kot tretjina pa je bila odličnih. Med 62 maturanti je bilo kar osem zlatih maturantov.

Na lestvici uspešnosti vseh slovenskih srednji šol, ki ga pripravlja Alma Mater Europea je vipavska na 16. mestu, ajdovska pa na 23. Šoli sta na tako visokih mestih že več let.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več