Čudovita princesa – nova knjiga za odraščajoča dekleta

Ste mama, ki opazuje svojo hči in vidi, da bo kmalu morala spregovoriti z njo o menstruaciji in vsem kar pride zraven? Ali pa ste morda njen oče, ki se ustraši, ko vidi, da se njegova mala princeska spreminja in razvija v žensko? To so zadrege, s katerimi se srečujemo praktično vsi starši. Kako ji spregovoriti o rastočih prsih, kako razložiti, zakaj bo dobila menstruacijo in kaj se z njo pravzaprav dogaja?

Z željo, da bo ta pogovor med vami lažje stekel, je bila napisana knjiga Čudovita princesa, ki je namenjena prav odraščajočim deklicam na pragu pubertete. V njej je na igriv in mladosten način razloženo, kaj vse jih čaka na poti odraščanja. Od telesnih sprememb, do čustvenih izbruhov, ki se pojavljajo v tem obdobju, od delovanja telesa in nastanka menstruacije, do različnih higienskih pripomočkov, ki so na voljo, od zdrave prehrane do mozoljev, od edinstvenosti vsake deklice do tega, kako naj poskrbi zase. Knjiga je opremljena s simpatičnimi in hkrati nazornimi ilustracijami, ki na slikovit, preprost in jasen način popeljejo mlade bralke skozi razvojne zagate. Na koncu so knjigi dodane še spodbude za pogovor, ki bodo dobrodošle za marsikatero mamo, da bo lažje začeti pogovor.

Knjiga je nastala na podlagi večletne izkušnje z delavnico Čudovita princesa http://www.fertilitycare.si/cudovita-princesa/, ki smo jo ustvarili z namenom, da bi današnjim deklicam ponudili boljšo popotnico v svet odraslih. Da so te vsebine še kako potrebne in pomembne, kažejo odzivi tako deklet kot mam. Če jima je bilo prej nerodno govoriti o teh temah, se to spremeni v navdušeno pričakovanje vsega, kar jih še čaka.

Edinstveno predstavljene vsebine opremijo deklice med 8. in 12. letom z vsem, kar potrebujejo za lažji vstop v puberteto. Knjigo lahko naročite na https://cudovita-princesa.si/

 

Deli z ostalimi
Ne spreglejte
Naloži več