Hrvaščina za otroke

Hrvaški kulturni klub (HKD) Istra iz Pirana je v svojih prostorih v Luciji pred tremi odprl šolo hrvaškega jezika in kulture za osnovnošolce. Otroci različni starosti obiskujejo šolo enkrat tedensko v popoldanskem času. Učiteljica Ružica Stošić prihaja s Hrvaške in otrokom v besedi, sliki in pesmi predstavlja hrvaško kulturo in tradicijo. Starši so veseli zaradi šole, saj tako ohranjajo stik s hrvaščino tudi v drugi ali tretji generaciji. IMG_1511

Na letošnje šolsko adventno praznovanje so povabili vse člane kluba. Otroci so s pesmijo in recitacijami pokazali, kaj so se naučili. Obiskvoalcem so podarili božične voščilnice, ki so jih samo izdelali.

Šola je brezplačna: prostore zagotavlja HKD Istra, učiteljico pa plačuje hrvaška vlada. Predsednik društva Joso Begić, se nadeja, da bo otrok še več. Poudarja, da je v Slovenski Istri več kot desetina prebivalcev Hrvatov, ki pa se žal ne zanimajo veliko za svoje korenine. A prav zavedanje svojih korenin je nujno za integracijo in sožitje, je prepričan Begić. Za vpis v šolo hrvaščine lahko starši pokličejo na telefon: 070-997-457.

 

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več