Domovina presegla magično mejo

Portal Domovina.je, s katerim plodno sodeluje tudi brezplačnik Vipavska, je konec leta dosegel rekordni obisk. Več kot 100.000 različnih (unikatnih) obiskovalcev na mesec so dosegli v zadnjem delu leta. V “najboljših” tridesetih dneh pa so dosegli celo 118 tisoč bralcev, ki so obiskali njihov informativno-komentatorski portal. V manj kot petih letih je to zavidanja vreden uspeh.

Urednik portala Rok Čakš, ki je kot politični analitik velikokrat tudi gost različnih televizij in radijev, je ob tej priložnosti povedal: “Iskrena hvala vsem, ki Domovino podpirate tako finančno kot na druge načine; brez vas naše skupno poslanstvo: med Slovence širiti zamolčane resnice v domači medijski krajini ter glasno in odmevno zastopati konservativno krščansko miselno stališče, ne bi bilo mogoče. Vaša podpora nam omogoča, da smo ustvarjalni, prodorni, družbeno kritični in predvsem – neodvisni od slovenskih političnih in kapitalskih spreg. V slovenskem medijskem prostoru se lahko s tovrstno svobodo pohvali le peščica medijev!”

Vsebinsko portal ne objavlja senzacionalističnih člankov ali vsebin, s katerimi pridobivajo bralce druge spletne strani. Najbolj brani slovenski spletni mediji si namreč obisk dvigujejo s poplavo člankov s področja vremena, prometa, črne kronike in spolnosti, kar pritegne površinskega bralca, brez resnične sporočilne vrednosti. Domovina pa dnevno objavi vsaj štiri vsebinsko samostojne izvirne članke.

Najbolj brani članek na Domovini leta 2019.
https://www.domovina.je/ocetje-in-sinovi-zacetek-konca-dinastije-jankovic/

Najbolj bran članek na portalu je bila kolumna urednika Vipavske Tina Mamića, ki je bila kasneje objavljena tudi v tiskanih časnikih Vipavska in Snežnik v skupni nakladi več kot 20.000 izvodov.

Komentar z naslovom Očetje in sinovi, začetek konca dinastije Janković govori o finančnemu zlomu družine ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki ga je razgalila oddaja TVS Tarča. Mamić opozarja, da “je treba glasno povedati, da so za očitana kriminalna dejanja korupcije družine Janković soodgovorni tisti, ki so ga na tej poti hvalili in spodbujali”. Omenja pa tudi županov konflikt in aroganco do znanstvenika dr. Aleša Štrancarja, očeta petih otrok. Direktor ajdovske BIE Separations mu je namreč v pismu, ki ga je razkril žvižgač z ljubljanskega magistrata zapisal tudi pomenljive besede: “Bog nas bo sodil tudi po tem, kako smo vzgajali svoje potomce in tudi za del njihovih grehov bomo odgovarjali starši.” Branost kolumne je dosegla kar 46.693 unikatnih bralcev, kar je polovica vseh, ki so v zadnjih mesecih obiskali portal Domovina.

Tino Mamić je ob tem dejal: “Seveda sem ponosen in tudi malce nečimern, saj sem moral zaradi urednikov in medijskih lastnikov novinarstvo obesiti na klin že pred leti. Hvaležen sem Domovini, pa tudi Novemu Glasu, ki mi že leta dajeta možnost za objavo. In soprogi, ki me venomer podpira. Ob tem bi se rad zahvalil bralkam in bralcem, ki spremljajo in podpirajo demokratične medije. Le tako bomo lahko v tej deželi kaj spremenili.” 

Ne spreglejte
Naloži več