Pol milijona, gremo na Vipavsko!

Blog Mwoja besejda je nedavno doživel svoje polmilijonti klik. Ne vem, če je to res veliko, a meni se zdi precej. Zato bi se rad zahvalil vsem, ki berete Mwojo besejdo. In Vas hkrati obvestil, da blog selim na portal Vipavska.eu.

Zamolčane vsebine

Pisati sem ga začel, ker so bili moji članki v Primorskih novicah velikokrat dani na stran, na nepomembne strani časnika, zelo redko na naslovnico ali na splet. Čeprav so ankete kazale, da so ravno moji članki med najbolj branimi v časniku. A je bilo tako, da, recimo, ko sem iz Strassbourga klical urednico z informacijo, da bo Slovenija dobila dodatnega evropskega poslanca (osmega), v časniku ni bilo prostora za novico. Novico sem dobil dva dni pred vsemi elektronskimi mediji.

Pišem, torej sem

Zato sem se odločil, da bom začel zanimive zgodbe objavljati tudi na svojem blogu. Hvala Bogu sem že dve leti kasneje zapustil tudi Primorske, obesil novinarstvo na klin in začel delati družinska drevesa po naročilu.

Seveda brez pisanja ne zdržim. Žal ne morem živeti od tega. V Sloveniji je očitno preveč dobrih medijev in boljših novinarjev 🙂 Zato moja malenkost piše bodisi zastonj bodisi za minimalne honorarje. Tako to je.

Nove poti

Zato sem zagnal portala Vipavska.info in Slovenski Rod ter brezplačnik Vipavska. Ti trije mediji so hitro presegli doseg Mwoje besejde.

Želim si, da bi blog pisal redno, a mi ne znese, saj je treba najprej zaslužiti plačo z rodovniki. Če bi dobil sponzorja, bi blog pisal vsak dan in ga preselil na portal Vipavska.info. Ali pa kam drugam.

A to je le razmišljanje. BOmo videli, je rekel ta slepi.

Zato še enkrat iskrena zahvala vsem, ki berete in širite Mwojo besejdo. Bog Vas živi!

Deli z ostalimi
Ne spreglejte
Naloži več