Zahvala z neba za zmago nad korono

Prelet nad Koprom, s pogledom na morje in Triglav. Foto (c): Tino Mamić

Pripadniki 15. polka vojaškega letalstva Slovenske vojske in 31. lovskega polka Vojnega letalstva ZDA so v čast zmage nad epidemije covid-19 opravili skupen prelet nad Slovenijo. To je simbolična zahvala vsem, ki so se borili proti epidemiji in jo premagali. Predvsem zdravstvenim delavcem.

Prelet šestih ameriških bojnih letal F-16 in treh slovenskih šolskih Pilatusov so nekateri levičarski aktivisti pospremili tudi z zajedljivimi komentarji. Podobno kot pred 30-leti, ko se je Slovenija oboroževala, slovenska levica pa se je temu posmehovala in aktivno nasprotovala.

Med preletom so patrulje policije v neposredni bližini bolnišnic prižgale modre luči. “Z akcijo se bodo simbolično zahvalili zdravstvenim delavcem, pripadnikom Civilne zaščite in vsem, ki ste bili oziroma ste se vključili v sistem zaščite in reševanja ter vsem, ki ste med epidemijo zagotavljali delovanje vseh osnovnih sistemov v državi,” so sporočili.

Čeprav smo k dobri epidemiološki sliki prispevali pravzaprav vsi, je bilo najtežje breme predvsem na plečih zdravstvenih delavcev – v zdravstvenih ustanovah UKC Ljubljana in Maribor, Kliniki Golnik in SB Celje, na 16 vstopnih točkah za testiranje potencialno okuženih, po domovih za starejše, v 13 zdravstvenih ekipah, oblikovanih za pomoč osebju v domovih za starejše, epidemiologih … Njihove napore so v ozadju podpirali še številčnejši pripadniki Civilne zaščite, Slovenske vojske in vsi, ki ste bili oziroma ste se vključili v sistem zaščite in reševanja ter vsi, ki ste zagotavljali delovanje vseh osnovnih sistemov v državi,” so povedali v Slovenski vojski.

Deli z ostalimi
Ne spreglejte
Naloži več