Novorečje: kdo je tarča Tarče

Oddaji Tarča, ki se je politično povsem usmerila in se pridružila oddajam, katerih cilj je politična propaganda (razni cityji in tedniki), rečejo raziskovalno novinarstvo. Posebej to poudarjajo tisti, ki obenem kričijo parolo “smrt Janši”. Politkolesarji.

To je novorečje, preimenovanje določenih pojavov. Revolucijo se preimenuje v narodno-osvobodilni boj. Novo koalicijo v parlamentu se preimenuje v vojaški puč. Politično propagando se preimenuje v  neodvisno medijsko poročanje. Vsaka sprememba, vsak politični napredek lahko v Sloveniji dobi oznako fašističen.

V oddaji Tarča je bilo v preteklosti nekaj pomembnih raziskovalno-novinarskih presežkov. Usmerjenih v nekatere najhujše koruptivne afere. Žal samo nekatere. Recimo v padlega prvaka globoke države Jankovića, ki ga strici iz ozadja ne morejo več kontrolirati.

Po nastopu nove vlade iz dveh desnoredinskih strank in dveh levičarskih, pa je Tarča postala očitna podaljšana roka globoke države. Le-tej je namreč štrene zmešal  še en padli prvak globoke države Šarec, ki je brez posvetovanja z Murglami – odstopil. Zato je nova očitna tarča Tarče postala vlada Janeza Janše. Očitno ogroža tako globoko državo kot RTVS.

Ko bereš zgodovino, kot jo piše zveza takoimenovanih borcev, hitro opaziš da gre za mitologijo. Podobno je s Tarčo. Ko gledaš preiskovalno novinarstvo Tarče, hitro opaziš, da gre za politično propagando. Še Goebels ni bil tako spreten.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več