Moj Faktor

Faktor gre na počitnice. Tako kot šolarji, z dnem državnosti 25. junijem. Tako se je končala tretja sezona oddaje. Poleti bodo predvajali posnetke starih oddaj, ki bodo, posebej v primerjavi z drugo ponudbo, še vedno zelo zanimive. V oddaji sem gost od njenega začetka. V nadaljevanju so posnetki, v katerih sem gostoval v zadnji sezoni.

Oddaja Faktor na TV3, ki jo pripravljata Bojan Požar in Aljuš Pertinač, se je povzpela na 4. mesto najbolj gledanih oddaj v t.i. prajmtajmu. Tako v slengu imenujemo čas v dnevu, ko je pred televizijo največ gledalcev (prime-time). Oddaja je na voljo tudi na spletu, kjer si jo povprečno ogleda vsaj 4000 ljudi. Pogovorna zabavno-politična oddaja Faktor je na sporedu vsak dan ob 19.15. V njej lahko sodelujejo tudi gledalci, če napišejo kak zanimiv tvit. Brez cenzure.

Mimogrede. Z voditeljem oddaje Aljušem Pertinačem sva se dogovorila za intervju, ki ga bom prirpavil za objavo enkrat v naslednjih dneh.

452, Ali je treba davek na RTV ukiniti

RTV prispevek bi bilo treba ukiniti. A tega ne bo storil nihče. Upam pa vendarle, da bo vlada prispevek zmanjšala, saj je RTVS vedno eden ključnih krivcev za politično nestabilnost in za ustvarjanje novih političnih likov. Teh likov smo videli dovolj: Kresalka, Janković, Bratuškova, Cerar in slednjič še največja karikatura tranzicije, Serpentinšek. Oprostite, Šarec. Predstavljam si, da se je Janez Janša kaj naučil v času svojih dveh vlad in da ne bo več ponavljal napake prilizovanja rdečim medijem. Zaenkrat v tej smeri ni naredil še nič, razen imenovanja novih programskih svetnikov za RTVS, ki pa je pokazalo, da ne NSi ne SDS ne razumeta, da je medijska vojna pomembnejša od politične.

446, Novi politični faktor je Tanja Fajon

Tovarišica Tanja Fajon, kot jo je imenoval aktualni šef SD Dejan Židan, je postala predsednica tako, da jo je dosedanji predsednik poklical po telefonu in prosil, da ga zamenja. To je vsaj uradna verzija. Ne poznam statuta SD, vendar sem prepričan, da je tak postopek imenovanja nedemokratičen. Vzrok za to ni samo pomanjkanje demokratičnih vrednot, ki jih izražajo vrednote Židana in Fajonove, ampak tudi pomanjkanje samega političnega talenta. Aljuš Pertinač, ki SD zelo dobro pozna, je rekel, da je Fajonova rezultat “deintelektualizacije stranke”. Doslej o programu ni povedala veliko, v prvih izjavah je samo udrihala po Orbanu in hvalila svoje lastne dosežke v Bruslju. Zato  je smešno, da so jo nekateri levičarji kar oklicali za nov obraz. Gre namreč za dobri stari obraz. Lahko pa napovemo, da je to napad SD na volilni delež stranke Levica in obupni poskus levice v zaganjanju v Janeza Janšo, tudi z internacionalizacijo. Zato je SD potegnila najboljšo možno potezo, saj boljšega liderja nima, je pa doslej imela precej slabšega.

441, Sovražni govor, grafit z JJ s hitlerijanskim pozdravom

Svoboda govora in političnega izražanja je sveta. Ni pa sveto žaljenje in širjenje sovrašatva. Svoboda govora je omejena s svobodo in dostojanstvom drugega. Je pa res, olika je pri nas že skorajda izgubila svojo domovinsko pravico.

423, Čeferinomanija

Aleksander Čeferin je po moje zelo sposoben in intelegenten. Tak človek ne bi stopil v škornje Šarca ali Cerarja, posebej ne z mesta šef Uefe. Po drugi strani pa vidimo, da mu medijska pozorost precej gode in da se mu bo mandat čez tri leta iztekel. Čeferin si odpira možnosti za morebitno novo tekmo.

Faktor jeseni leta 2017

Minister za zdravje svetuje: štiri žluke šnopsa na dan, to odžene corono stran.

407, Janša je tu  

Mediji bodo Janšo napadali in branili opozicijske levičarske stranke. Vprašanje je tudi, ali si novi predsednik vlade Janez Janša v resnici želi spremembe na medijskem področju. V času svojih prvih dveh vlad je namreč v precejšnji meri pustil vse tako, kot je bilo. Tudi če pogledamo, koga pošilja njegova stranka v programski svet RTVS. GLede na njegove poteze v prvih dveh vladah nimam očutka, da bi si v resnici želel sprememb v medijih.

399,  Pogajanja za novo vlado

Trenutno poteka glede nove vlade največja medijska vojna doslej. Mediji streljajo iz vsega orožja, tudi s slepimi naboji, tudi s pasjimi bombicami in z raketami, ki švigajo daleč nad glavami sovražnika. Preciznosti res ni opaziti. Levičarji si pomagajo z antično taktiko. Ko so bojevala barbarska ljudstva, so pred začetkom bitke najprej nekaj časa samo kričali na ves glas in tako skušali prestrašiti sovražnika. Tudi danes ima to huronsko dretje na določene ljudi velik učinek.

390, JJ kralj na politični šahovnici

Sploh ni vprašanje, ali bo sredinska* vlada boljša za gospodarstvo, male podjetnike in ugled države v tujini. Ne bo pa prinesla čudežev, tudi zaradi tega, ker ima zvezane roke zaradi medije, sindikatov in drugih centrov moči. JJ je kot trpotec. Izredno močna zdravilna rastlina. Ena najbolj učinkovitih, ki ti, denimo, vleče gnoj iz rane. A ko pogledamo trpotec od blizu, vidimo, da v njegovi neposredni bližini na raste nič.

* Gre za stranke med zmerno levico in desno sredino, brez skrajne levice in trde desnice (slednje v parlamentu sicer sploh ni)

382, Pedofilija v Cerkvi

Na Večeru pod Čavnom se je oddaja Faktor v živo odvila tudi v Ajdovščini

Ne razumem, kako lahko visoki cerkveni dostojanstveniki, ki hodijo k spovedi bistveno večkrat kot mi navadni smrtniki, lahko živijo z bremenom, da prikrivajo spolne zločine. S tem delajo veliko škodo večini: poštenim, mnogim tudi svetniškim duhovnikom, ki so življenje posvetili ne le kristjanom, ampak celotnemu narodu in solidarnosti med ljudmi.

Več o pedofiliji pa v mojem intervjuju z dr. Tanjo Repič, ki je eden od najbolj branih stvari, ki sem jih v življenju objavil. KLIK

360, Šarec v vojni z vsemi

Zakaj govorimo o manjšinjski vladi? Vlada namreč ni manjšinjska. Res, da je stranka t.i. Levica ne podpira več, že od volitev naprej pa je jasno, da vlado podpira Jelinčič. In to celo zastonj. Lahko pa vseeno pride do razpada leve koalicije, kar napoveduje Janez Janša, saj je vlada operativno, intelektualno in politično precej šibka. Je brez vizije in brez vsebine.

352 Pravosodje je cokla razvoja

Pravosodje je del slovenskega problema. Imamo prvorazredne in drugorazredne državljane. Slednji se  sodnije bojimo kot hudič križa. Navadni državljan namreč zelo težko doseže svojo pravico na sodišču, medtem ko to velikim živinam in firmam ni noben problem, predvsem zato, ker jim denar ni problem. Sodni postopek v veliko primerih učinkuje kot pristik, mobing in izčrpavanje navadnega človeka. (19. 9mber 2019)

Stare oddaje:

347, Agresivnež poziva druge k strpnosti

Bizarno. Človek, ki živi na račun države, sestavi pisemce z domnevnimi 219 podpisi, ga poimenuje PETICIJA in sprejme ga kar – predsednik državnega zbora. Človek, ki dnevno uporablja sovražni govor in žali pripadnike različnih manjšin, je napisal pisemce proti sovraštvu. Si predstavljate, da bi Goebels pozval ljudi, naj ne sovražijo Judov? Logika je povsem ista.

Faktor v živo v Ilirski Bistrici

Nekaj podobnega se dogaja pri nenavadno spolno orientiranih aktivistih. Zahtevajo, da jih spoštujejo, samo pa žalijo in sovražijo. Ko ljudje to vidijo, se odzovejo. Eni verbalno, a so takoj kaznovani – ali jih FB cenzurira ali jim ljubljanska občina zmanjša subvencije ali v službi ne morejo več napredovati.  Drugi pa regairajo bolj primitivno, s fizičnim nasiljem. Bolj kot bodo aktivisti LGBT, samooklicami predstavniki istospolnih, kazali svoje spodnjice po središčih mest, bolj se bodo običajni ljudje vseh spolnih prepričanj negativno odzivali. Če bi se aktivisti res prizadevali za sožitje, tega ne bi počeli z maškaradami in manifestacijo poljubljanja, ampak z dialogom.

Enako govorico, ki bi jo zavidal sam Goebels, uporablja tudi stranka t.i. Levica. Na zunaj lepe besede in nasmeški, v resnici pa sovraštvo do vse politične konkurence. Samozvana Levica ni samo sovražna do Nove Slovenije, ampak tudi do vseh levičarskih strank. Janšo sovraži na glas, Šarca in Židana pa potihem. Žalostno je gledati, kako se levičarske stranke v javnosti dobrikajo Mescu, on pa jih javno ponižuje in žali. Iz njih se iz njih dela norca. Kadar pa popusti, mora država to izdatno plačati. Slovenska levica še nikoli ni bila na tako nizki točki kot je danes. (7. 9mber 2019)

333, Vlada bi še bolj cenzurirala

Vlada pripravlja novo medijsko zakonodajo. Uvedla bi inšpektorja, ki bi čez noč odločal o tem, kaj je sovražni govor in dodeljeval kazni od 1000 do 10.000 evrov. Vlado namreč motijo mediji, ki jih nima pod kontrolo. Če bi vlada res hotela razmejiti politiko od medijev, bi prepovedala občinam izdajanje medijev, saj je tam izjemna korupcija. A ne bo. Roko na srce, vlado vodijo mediji, ki kritizirajo levičarsko oblast, zato hoče novo zakonodajo. Žalostno, da pri tem sodelujejo novinarski kolegi iz DNS, saj si s tem sami sebi zategujejo uzdo. (8. 8ober 2019)

327, Napad na Požarja

Zaradi dopisa članice uprave državnega podjetja, v katerem grozi z umikom oglasov, če bo medij kritično poročal, bi v vsaki zahodni državi letela glava ministra. Pri nas pa se ne zgodi nič. (26. 6ember 2019)

317, Zokijeva mutna posla

Ni problem, da je Janković koruptiven, ampak to, da bo jutri na volitvah spet gladko izvoljen. (10. 6ember 2019)

Vse oddaje z mojo malenkostjo:  KLIK

Deli z ostalimi
Ne spreglejte
Naloži več