Turistični boni. Odlična ideja, izvedba pa…

Že dolgo nisem uporabljal tako uporabniku neprijaznega spletnega portala kot je to https://www.mojaslovenija.org. Uradni portal za iskanje ponudbe za turistične bone. Najprej sem ga iskal na raznih vladnih straneh več minut. Na spletnih straneh Finančnega ministrstva je ogromno gradiva in se težko znajdeš. Nimajo niti ločenih strani za uporabnike in ponudnike.

Potem sem portal končno našel v nekem mediju in ugotovil, da je začel delati 25. junija. Se hecajo?

Brezuspešno iskanje

Po 20 minutah iskanja sem obupal, ker nisem uspel najti nobene ponudbe. Niti ene. Povsem preprosta zahteva, nastanitev za dva odrasla in štiri otroke na Štajerskem. Oziroma za štiri odrasle in dva otroka. Portal namreč vse otroke, ki so starejši od 12 let, šteje za odrasle. Za otroke jih šteje le vlada, ki je samo polnoletnim otrokom dala po 200 evrov, drugim le po 50. Kdor ima otroke, ve da je to skregano z logiko, saj stroški za dopustovanje za otroka ne predstavljajo samo četrtine cene za odraslega, ampak več kot polovica. Sicer smo navajeni, da so družine z več otroki posebej v turistični industriji depriviligirane, a aktualna vlada vendarle veliko govori ravno o družini.

Zdaj so svoj odnos pokazali še na portalu za vladni denar. Vlada da odraslemu 200, otroku pa 50 evrov. Njen portal pa otroka računa kot odraslega.

Nimam otrok zaradi vlade ali dodatkov. V naši državi je namreč imeti več otrok zelo drago. Več otrok pomeni z družino avtomatično nižji standard. Turistično industrijo, ki služi tudi na otrocih, razumem. Razumem tudi državo, da za razliko od nekaterih zahodnih držav ne bo davčno nikoli izenačila staršev s samci. Ne razumem pa, da desnosredinska vlada darilo, ki ga daje zaradi korone vsem državljanom, odtegne – otrokom. Posebej tistim med 12 in 18 letom.

Pred leti sem bil v Bruslju na večdnevni delavnici, kako se dela spletne portale, prijazne uporabnikom. Zato precej dobro vem, kako se tej reči streže. Izdelovalci te spletne strani svojega posla niti približno ne poznajo. Kot da doslej še nihče na svetu ni naredil programa za rezervacije hotelov in gostišč. Ki se ga lahko kupi in namesti v nekaj urah. Si pa lahko samo mislim, koliko denarja je vlada namenila portalu…

Sklep

Kaj sem po slabi uri neuspešnega brskanja po portalih ugotovil? Zaradi korone smo odpovedali dopust v Dalmaciji, kjer bi porabili za polovico manj denarja. Tudi če nam bo uspelo vnovčiti vse bone, bo naš dopust v Sloveniji dražji.

Živela družinska politika!

Deli z ostalimi
Ne spreglejte
Naloži več