Medijske spremembe kritizirajo zaradi nevednosti, naivnosti ali pokvarjenosti

“Trije medijski zakoni, javna obravnava katerih se po tednu dni izteče v sredo, pričakovano dvigujejo prah predvsem v levem delu politične, medijske in profesorske srenje. Nekoliko presenetljivo, ali pa tudi ne, se je iz Bruslja ponovno oglasila evropska poslanka Ljudmila Novak s stališčem, kakršnih smo zadnje čase od nje že vajeni in ki bolj kot njene politične kolege vedno znova razveseljuje vladne nasprotnike na levici,” piše portal Domovina.je, ki mi je všeč, ker odkrito zagovarja demokracijo, kritizira pa tako leve kot desne. Za poslanko Novak so zapisali še: “Čeprav se v besedah Novakove kdaj tudi kristalizira za desnico neprijetna grenka resnica, pa je tokrat v celoti ustrelila mimo, ugotavljamo v komentarju uredništva.”

Ta članek je eden redkih objektivnih zapisov o obetajočih se medijskih spremembah. Se pa človek kar nasmeje, ko sliši levičarje, da se proti poseganju v avtonomijo novinarjev na RTVS. Pa saj tam ni nikakršne avtonomije. Šefi na RTVS so povsem neavtonomni izvrševalci želja nekaterih stricev iz ozadja in njihovih vnukov iz ospredja. Tako so kompatibilni, da stricem ni treba niti telefonirati in ukazovati, saj njihovi služabniki mislijo enako. Pravzaprav so nekateri novinarji politično še veliko bolj radikalni od svojih gospodarjev. Se spomnite novinarja RTVS, ki je je poziral s kalašnikovim v strelskem jarku palestinskih skrajnežev? Kdor govori o avtonomijo novinarstva na RTVS lahko to izreče le zaradi svoje pokvarjenosti, nevednosti ali naivnosti.

Kdor ve, kaj je medijska svoboda in kakšni so medijski standardi v razvitih demokracijah, namreč zelo dobro ve, da spremembe v slovenski medijski prostor ne bodo prinesle pluralnost, ampak bodo samo malce zmanjšale vpliv skrajne levice in stricev iz ozadja na medije. Od tam, kjer sploh še nismo, je do svobode še zelo zelo daleč.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več