Knjiga gre za med

Knjiga Priimki, njen izvor in pomen, ki je izšla maja, se kljub epidemiji korone in poletju dobro prodaja. Njen avtor Tino Mamić se je odzval na več povabil različnih medijskih hiš v Sloveniji in Italiji, predstavitvi v živo pa sta bili le dve, Večer pod Čavnom v Ajdovščini in Srečanje pod lipami v Gorici. Slednji pogovor, ki ga je pripravil Igor Gošte, je na voljo tudi na spletu: KLIK

“Pronicljivo in v slikovitem jeziku”

O knjigi je izšla tudi kratka recenzija v reviji o knjigi Bukla. “Novinar in profesor zgodovine Tino Mamić, ki izdeluje družinska drevesa, je v tej knjigi zbral 86 zanimivih zgodb o primorskih priimkih. Kako je priimek nastal, od kod izvira? Od kod vsebinski pomen ali vsaj koren določenega priimka? O vsem tem pronicljivo in v slikovitem jeziku piše avtor v pričujoči knjigi, katere besedila in razlage bogatijo številne fotografije, ilustracije, družinska drevesa, dokumenti in prepisi iz starih cerkvenih in državnih arhivov,” je zapisala Sonja Juvan.

Recenzentka piše o knjigi pohvalno: “Kombinacija imena in priimka intimno določa vsakega od nas, zato bolj estetsko oblikovana in zgledno urejena knjiga nadvse lepo in izvirno darilo.” Založba Mohorjeva je prodala že okoli polovico celotne naklade. Knjigo se lahko naroči kar pri avtorju, ki pravi, da je zaradi velikega povpraševanja prodal tudi svoj lastni izvod knjige. Zato se je z založbo že dogovoril za novo pošiljko, da naročniki na knjigo ne čakajo.

“Vesel sem, ker so bralci zelo zadovoljni s knjigo. To je bistvo knjige, ne toliko sama prodaja. Kakih 15 knjig so naročili tudi slovenski izseljenci v ZDA in Evropi, česar sem posebej vesel,” je povedal Mamić.

Pri avtorju lahko bralec dobi posvetilo

Knjigo prodajajo nekatere boljše knjigarne. Pri nakupu v knjigarni precej več kot avtor zasluži knjigarna. Prodajna marža namreč znaša ponekod tudi več kot polovico cene knjige. Mamić je zato bolj vesel, če bralci knjigo naročijo kar pri njemu, saj tako dobi sam večino 26 evrov, kolikor znaša cena knjige. Največkrat knjigo bralec dobi po pošti že v 24 urah.

Knjigo se lahko naroči po telefonu (031 646 870) ali po e-mailu. Z naročilom pri avtorju in ne v knjigarni lahko bralec dobi tudi podpis ali posvetilo avtorja, če si to želi.

Seznam obdelanih priimkov

V knjigi je obdelanih 86 priimkov, skupaj z različicami pa 99. Sledi seznam opisanih priimkov. Babič Bajc Bajec Batagelj Batič Bavčar Bavčer Bavdaž Bele Bizjak Bole Bonutti Bratina Bratuž Brecelj Curk Čeligo Čermelj Črmelj Černuš Češornja Čibej Cebej Črnigoj Černigoj Ekstanič Favetti Ferjančič Frelih Furlan Furlani Gašperut Gregorc Gregorič Hrobat Hrvatin Humar Ipavec Karlovini Klemenčič Knez Kompara Kosovel Kovač Kozlovič Kralj Krivec Kržišnik Kulot Lavrin Laurin Lozar Makovec Mamić Mamič Merku Možina, Mužina Novak Ogrizek Pahor Palj Panger Peljhan Pilon Pillon Pišot Podberšič, Podbersič Polanc Požar Premrl Premru Puc Rener Rovtar Rustja Sabotič Samotorčan Sedmak Slavec Slavc Slejko Slokar Sorč Šarec Šarc Šček Terčelj Toplikar Tretjak Trkman Trobec Trošt Valič Vidmar Volk Vrtovec Žigon

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več