To in ono s kavča

Od petka naprej sem v postelji. Torej od petka do petka. Podnevi pa na kavču. Precej kašljam, kar je naporno zaradi glavobola. Samo da slednjič ugotovimo, kaj je. Dvakrat sem dal bris za covid, obakrat dobil negativno oceno. Me je pa tako bolelo dve noči, da bi si želel dobiti covid, saj je glede na opise korona manj boleča. Jezi me tudi, ker mi grozdje na latniku gnije. Lojtro, od katere sem bil jaz močnejši, moram namreč novo kupiti novo… Ne jamram, samo povem, ker težko govorim in več gledam, opazujem, berem. Tudi molim. Sem mu tudi obljubil, Bogu, da bom. Za požareport sem dan prepozno napisal kolumno o slovenskih monopolistih. V prihodnji dneh te ravnokar prišedše jeseni bo na svitlo dana.

Dalmatino

Vsak dan pride kako naročilo za knjigo, kar mi seveda polepša dan. V ponedeljek sem tako dal na pošto knjigo Dalmatino, ki jo je naročil neki župnik. Moja generacija približno, sva tudi že nekje klepetala, kolikor se moj luknjičasti spomin spomni.
Danes pa mi že odgovarja, prijazni župnik, s pismom. Mailom, seveda, a to se ne bere tako dobro kot s pismom, mar ne? Da se kolumne lepo berejo, piše. In da naroča še pet izvodov, ki jih bo podaril parom v zakonski skupini, ki jo vodi. To pa je pohvala, prav zares. Posebej v časih, ko se kak mimoidoči škof na ulici obrne tako, da me ne opazi. Kar je seveda smešno…
Dobil sem še eno povabilo na intervju. Ne bom povedal kam, ker bi ga utegnili urednik z vrha onemogočiti, kot se je zgodilo junija. Kar je seveda smešno.

Priimki


In vabilo za predstavitev knjige Priimki, njih izvor in pomen, ki bo, če bo Bog dal, v lepi vasi Sovodnje pri Gorici 23. oktobra ob 20.00. Lepo vabljeni.
Počasi se nabirajo tudi novi priimki. Žal nisem še dobil tiskanega medija, ki bi bil pripravljen objavljati nove štajerske, koroške, prekmurske, gorenjske ali dolenjske priimke. To bi proces pospešilo. Tako napišem samo priimke, ki mi jih naročijo posamezne stranke. 199 evrov, kolikor je cena enega, je očitno visoka. A žal sam za en priimek porabim več kot tri dni dela in cena ne more biti nižja.

Dalmatino
Deli z ostalimi
Ne spreglejte
Naloži več