(Samo)cenzura na TVS in POP

O prodaji ajdovskega podjetja BIA Separations so vso soboto poročali nemški mediji. Slovenski pa so, z redkimi izjemami, novico povsem ignorirali. Čeprav velikih novic v soboto praktično ni bilo, in bi prodaja vipavske firme, ki je več vredna kot celoten Mercator, o prodaji katerega se še danes preliva veliko črnila, morala biti prva novica (t.i. breaking news). Vse tri slovenske televizije pa so novico v svojih večernih dnevnikih povsem izpustile. Ker je nemogoče, da bi tako velike ekipe informativnega programa TVS in Poptv novico, ki se je ves dan vrtela po tujih medijih, ne opazile, je očitno, da gre za samocenzuro.

Glavne ljubljanske medijske hiše so slednjič novico z velikansko zamudo objavile na – internetu. Verjetno zato, ker je tam branost slaba in se bodo tako branili očitkov o samocenzuri. Mogoče pa je posredi bila tudi lenobnost in neizobraženost novinarskih ekip, ki preko vikenda pač ne zmorejo pokriti nove novice. Temu bi potrdila objava kakovostnega prispevka na Poptv 4. dan po dogodku: KLIK  Da tega niso uspeli pripraviti v celotni soboti in ne nedelji, je namreč novinarska sramota. Mogoče pa so tudi po treh dneh ugotovili, da so ga s samocenzuro polomili.

Absurdno je, da so tej o slovenski novici poročali celo hrvaški regionalni mediji, RTVS in POPTV pa ne. Naj navedemo nekaj hrvaških medijev, ki jih bolj zanima, kaj se dogaja v Ajdovščini, kot to zanima osrednje medije iz Ljubljane:

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/biznis/veliki-poslovni-uspjeh-male-slovenske-tvrtke-bia-separations-preuzima-ih-svjetski-ugledna-tvrtka-sartorius-iz-njemacke-za-360-milijuna-eura-1048423
https://www.tportal.hr/tag/bia-separations
https://www.jutarnji.hr/tag/bia-separations
https://www.glasistre.hr/svijet/malu-slovensku-biotehnolosku-tvrtku-kupio-sartorius-za-360-milijuna-eura-670553
https://www.index.hr/vijesti/clanak/sartorius-kupio-malu-slovensku-biotehnolosku-tvrtku-za-360-milijuna-eura/2218959.aspx
http://www.instore.si/newsarticle/newsarticle/Bia-Separations-nemskemu-Sartoriusu-za-360-milijon
DELITE
Ne spreglejte
Naloži več