Bitka za nedeljo še ni končana (Faktor)

Tokratna oddaja Faktor je bila posvečena prepovedi nedeljskega dela trgovin. Zakon, ki je bil gladko sprejet v parlamentu, namreč še vedno lahko pade, menijo nekateri. Na to temo sta soočila svoja mnenja odvetnik in novinar, Vladimir Bilić in Tino Mamić.

Bilić pravi: “Zaprtje trgovin ob nedeljah je zaradi koristi in interesa delavcev ravno toliko, kolikor je bila NSDAP delavska stranka. Kdor to slavi, naj se ne nato ne pritožuje čez prepovedi shodov, kolesarjenja in čez obiske policije ob izraženem kritičnem stališču do oblasti. Gre za temeljne principe liberalne države in družbe nasproti omejevanju svobode, totalitarizmu in avtoritarnosti, katerega instrument so prepovedi in zapovedi.”

Mamić pa meni drugače: “To je bila delavska zmaga v parlamentu, ki je pokazala enotnost poslancev nasproti ideologijam. To je bila tudi zmaga družin, ki bodo imele zdaj malo več časa zase. Manj potrošništva bo pripomoglo tudi k manjšemu osnesnaževanju.”

Oddajo je vodil Aljuš Pertinač, na televiziji TV3 je bil apredvajana 14. oktobra 2020. Oddaja je na ogled tudi na spletu: KLIK

Deli z ostalimi
Ne spreglejte
Naloži več