Nekaj se vendarle spreminja: ob nedeljah trgovine zaprte ali kako levica utrjuje Janšo

Ko parlament glasuje enotno in z veliko večino podpre sklep, gre ponavadi za odločitev po zdravi kmečki pameti. Žal se to zgodi redko. Preredko.

Zato je treba toliko bolj poudariti enotnost državnega zbora pri kot jara kača dolgi zgodbi o nedeljskem (ne)delu v trgovinah. Parlament je s prepovedjo nedeljskega dela trgovin dosegel točko, podobno tisti, ki ji je posvečen drugi največji državni praznik. Ki ga, žal, mnogi ne poznajo niti po imenu: Dan samostojnosti in enotnosti, na štefanovo, na drugi dan božiča, 26. decembra.

Vse več levičarjev odkrito kritizira umanjkanje intelektualnega potenciala v rdečih strankah in ustvarja prostor za politično opcijo leve sredine, socialdemokracije, ki je v Sloveniji trenutno ni.

Janez Janša je sedanjega položaja lahko samo vesel. Slovenska levica intelektualno še nikoli ni bila tako na dnu, kot je danes. Še nikoli ni s tako dobrimi kartami tako slabo igrala. V zadnjih letih je zaradi nesposobnosti pogovoriti se s svojimi dvakrat predala oblast Janši. Pokojni Janez Drnovšek se verjetno obrača v grobu.

Celoten komentar je objavljen na portalu Požareport: KLIK.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več