Beremo

Metod Berlec, dolgoletni urednik in novinar tednika Demokracija, sedaj pa tudi sodelavec televizije Nova24tv, me je povabil v svojo oddajo Beremo. Poznava se že dolgo, saj sva bila sošolca istega letnika zgodovine na Filozofski fakulteti. Zato sva se tikala. Ponovitev oddaje bo v nedeljo, 8. novembra ob 17.30. Na ogled je tudi na internetu: KLIK.

Oddaja Beremo je posvečena knjigam in gosti slovenske avtorje. Berlec je načitan in razgledan, zato so vprašanja zanimiva, vedno postavljena tudi v širšem kontekstu.

Štiri knjige

Berleca so zanimale vse moje štiri knjige, ki sem jih na kratko predstavil. Obe zgodovinski knjigi: zgodovinsko-turistični vodnik Skrilje Stomaž in Priimki, njih izvor in pomen. Predstavil sem tudi knjigi s kolumnami in najodmevnejšimi komentarji: Protestantino in Dalmatino. Kar zajetno število se jih je nabralo tudi iz tednika Demokracija, v katerem sem jih nekaj let objavljal. Zanimivo, da sem prav Demokraciji odgovoril na nekaj vprašanj, ko sem na Primorskih novicah doživel cenzuro, kar je bil povod, da mi je Leon Horvatič napisal pisno opozorilo pred odpovedjo. Po mnenju šefov Primorskih, bi namreč o cenzuri moral molčati. Tako kot v nekih drugih časih. Demokracija mi je takrat dala podporo, za kar ji bom vedno hvaležen. Več o knjigah, v katerih opisujem tudi mnoge pritiske na novinarje, je na internetu: KLIK.

Velik odmev

V zadnjega pol leta sem že večkrat nastopil na televiziji, a če izvzamem prvo predstavitev knjige Priimki, ki je nadomestila tiskovno konferenco in predstavitve knjige, je ravno ta oddaja Beremo vzbudila največjo pozornost. Takoj po oddaji sem namreč dobil precej odmevov od znancev in gledalcev. S pozdravi, z lepo besedo, pa tudi z naročili za moje knjige. Hvala.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več