Faktor je Janša

V Faktorju, ki je bil predvajan nekaj ur po objavi pisma Janeza Janše evropskim voditeljem, njegova ponovitev pa je bila včeraj, tik pred intervjujem z Janšo na TV Slovenija, se je pokazala vsa beda slovenskega novinarstva, pa tudi politike.

Bojan Požar, Aljuš Pertinač in moja malenkost smo govorili o pismu, ki so ga drugi mediji raztrgali, povsem drugače.

Ne brez kritik do JJ, kakopak. In gotovo tudi ne brez kake napačne ocene, saj smo zmotljivi. A dejansko je v Sloveniji danes faktor Janša, ki mu levičarski politiki ne sežejo niti do kolen. Ali celo gležnjev

A vendar je ta oddaja, če jo primerjamo z drugimi medijskimi odmevi, bila njihovo popolno nasprotje. Da imamo prav pa je nenazadnje, sinoči, povedala tudi – Angela Merkel.

Oddajo Faktor najdemo tudi na spletu: KLIK.

PS

Je eden od gledalcev spraševal, zakaj komentiram zunanjo politiko. Več let sem jo kot novinar spremljal, o njej pisal članke in komentarje. Dve leti sme tudi živel in dleal za Evropsko komisijo v Luksmeburgu in Bruslju. Nekaj pomembnih stvari tudi prvi v državi objavil. Recimo, da je Brejc v EP zaposlil za asistentko svojo hči. Dva dni pred vsemi sem imel novico o povečanju števila slovenskih EU poslancev. Nekoč so se mi v Delu na prvi strani opravičili, ker so “razkrili” novico o tajnih pogajanjih med Ljubljano in Zagrebom, saj sem to jaz objavil dve tedna pred njimi v Primorskih novicah.

PPS

Zaradi vsega tega pa vseeno nisem toliko vedel o učinku pisma, kot so o tem vnaprej vedeli drugi slovenski novinarji in politiki…

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več