Kdo je Igor Vovk, ustanovitelj portala Domovina in Zavoda Iskreni

Igor Vovk je verjetno najbolj perspektiven voditelj svoje generacije med slovenskimi kristjani. Ustanovil je veliko družinsko organizacijo Zavod Iskreni, družinski portal Iskreni in informativni portal Domovina, ki ga bere četrt milijona ljudi. Poglejmo podrobneje, kdo je Igor Vovk

Iskreno o Vovku

Igor Vovk je poročen z Majo. O očetovstvu pa so ga največ naučili njuni štirje otroci – dva sinova in dve hčeri.

Rojen Kraševec se je zaljubil v Ljubljančanko, svoj dom pa sta si ustvarila na obali in tako postala Istrijana. Kdor ga pozna, ve, da je zelo težko pri miru ali v brezdelju. Od kar ve zase, zelo rad dela z ljudmi, računalniki, organizira, ustvarja …  A na vprašanje, kaj so njegove sanje, brez pomisleka ustreli: »Najraje bi bil kmet – na ne preveliki kmetiji.«

Sprošča in sonči se ob trdem delu med oljkami, ki mu pomeni tudi sprostitev od računalnika. Stik z zemljo in opazovanje rasti plodov narave ga umirja. 

Pot poklica in poklicanosti

V osnovni šoli Dutovlje mu je bilo dano, da ga je v njegovih idejah podprl ravnatelj. Tako je  začel z video krožkom, v okviru katerega je moral zbrati sredstva za celotno opremo: od kamer, snemalnika do video mešalke.

Med študijem na fakulteti za elektrotehniko je postal predsednik društva Mavrični most mladih. Starejši brat Aleš ga je že prvi dan študija uvedel v Združenje katoliških študentov (ZKŠ), Študentsko organizacijo univerze (ŠOU) in Samostojno akademsko skupino (SAS), poslansko skupino v študentskem parlamentu. V ZKŠ je spoznal svojo ženo Majo. Na ŠOU pa je postal svetovalec predsednika vlade za informatiko.

Prvo leto uradne poklicne poti je opravil prakso v službi za razvoj podjetja Mobitel. Potem pa je s prijatelji ustanovil podjetje za izdelavo spletnih strani in organizacijo prireditev. Po štirih letih direktorovanja so podjetje prodali.

Portal Iskreni.net za zaročence

V prostem času so leta 2004 vzpostavili spletni portal iskreni.net in z Majo sta zagnala prvi program iskreni.net: e-pripravo na zakon. 

Opravil je dve leti praktičnega izobraževanja zakonske in družinske terapije pri p. dr. Christianu Gostečniku. Ti dve leti sta ga navdušili za raziskovanje odnosov ter preventivno delo z zakonci in starši.

Štiri leta po vzpostavitvi spletnega portala iskreni.net, leta 2007, je ob podpori prijateljev, ki so že sodelovali pri portalu, e-pripravi na zakon in pripravi na prvi Festival družin, ustanovil Zavod iskreni.net (sedaj Zavod Iskreni).

Zakaj rad dela pri Iskrenih

Igor v zavodu vse od ustanovitve opravljal vlogo direktorja. Poleg splošnih nalog, ki zadevajo upravljanje družinske organizacije, je zelo vpet tudi v delo na medijskem področju in pri organizaciji Festivala družin. Z ženo Majo sta tudi voditelja programa Seminar sočutnega starševstva.

Igor pravi, da pri Iskreni rad dela predvsem zaradi treh stvari: odlične ekipe sodelavcev, narave dela, ki prepleta sodobno tehnologijo in odnose, ter mnogih ljudi, ki jih je spoznal na aktivnostih in srečanjih.

Pravi, da so si pri Iskreni “službo” na nek način ustvarili sami. Hkrati pa se zaveda, da bodo delali toliko časa, dokler bodo odgovarjali na ključne potrebe zakoncev in staršev. Če Bog da, bo to še dolgo.

Deli z ostalimi
Ne spreglejte
Naloži več