Termoelektrarna na fušijo

Če bi “fušija gorejla”, kot bi rekli pri nas, prevedli pa v “nevoščljivost gorela”, bi lahko nehali razmišljati o drugem bloku nuklearke. Z navadno termoelektrarno na fušijo bi namreč dobili več kot z nuklearno fuzijo.

Prvi negativni odmev na izid tednika Domovina je objavil Reporter. Že pred izidom. In so nas povezali, brez dokazov, z eno politično stranko, ki da si želi smrti Reporterja. Absurdno in zlonamerno.
Da Domovina ni konkurenca Reporterju, je danes že vsem jasno, saj je prva številka že izšla. Uredniška politika je povsem različna. Tudi novinarski pristop do izražanja stališč je precej drugačen. Kot odgovorni urednik Domovine lahko tudi javno zatrdim, da nočem ustvarjati tednika, ki bi imel takšno uredniško politiko, kot jo ima danes Reporter. Ne, nikakor ne.
Je pa res, da nekateri Domovino vidijo podobno Reporterju iz časa, ko je nastal. To je bilo takrat, ko je Delo najprej prevzelo tednik Mag, potem pa spremenilo njihovo uredniško politiko. Iz desnosredinske revije so najprej naredili nekakšen kombinat najrazličnejših sestavkov, ki so si bili med seboj v nasprotju, potem pa ga preusmerili trdno na levo. Branost je seveda padla in že nekaj mesecev po spremembi uredniške politike so tednik ukinili. Pogumni ustvarjalci Maga pa se niso dali in so ob podpori ljudstva in kapitala skorajda čez noč ustvarili nov tednik Reporter. To odločitev smo mnogi bralci pozdravili in jo podprli tudi z naročanjem revije še za svoje starše in prijatelje. Takratna uredniška politika Reporterja je v marsičem podobna sedanji Domovini. A to ni konkurenca, to je zgodovina.
Ob rojstnem dnevu Reporterja jim želim, da bi stali in obstali. Še na mnoga leta! Ne morejo pa ustvarjalci Reporterja biti jezni, če bralci, ki so, kot sami pravijo, razočarani zaradi sprememb uredniške politike ta tednik nehali brati, začeli brati Domovino.
Ljubosumnost je eno od najbolj negativnih čustev. Tako pravijo psihologi. Ker ljubosumja, žal, ne moremo skuriti v termoelektrarni, se mu je zato najbolje izogibati. Premagujemo pa ga lahko samo z – razumom.
Več v kolumni na portalu Požareport: KLIK

Pod kolumno je na Požareportu nanizanih tudi precej zanimivih komentarjev.

Deli z ostalimi
Ne spreglejte
Naloži več