Eno so krokodili, drugo so dinozavri

Tisk ni preživet. Zaradi interneta niso propadle ne knjižnice ne knjigarne. Nasprotno, zdi se, kot da je različnih knjig vedno več. Seveda so naklade veliko nižje. Isto velja za časopisje. Le-to ne bo propadlo. Se bo pa treba prilagoditi.

Dinozavri so izumrli, krokodili pa preživeli. V zadnjih letih je tehnologija napredovala, da se je tisk pocenil. Zadnja štiri leta sem izdal 13 številk brezplačnika Vipavska. Zaradi zanimivosti je časnik praktično brez konkurence, saj ne gre za klasični oglasnik, kjer so članki na hitro napisani in pomešani z oglasnimi članki. Zato ostaja samo vprašanje, kako zbrati dovolj denarja od oglasov, da se pokrije stroške.

Brezplačniki, kot je Vipavska, so prihodnost časopisja. Internet doseže samo majhen del javnosti. Ljudje se ne zanimajo več za politiko tako kot včasih. Hkrati pa imajo ljudje še vedno radi papir. Starejši izobraženci še posebej.

Novi glas

To je odlomek inervjuja, ki sem ga dal Juriju Paljku, odgovornemu uredniku Novega glasa. Izšel je danes, tudi na spletu: KLIK

Deli z ostalimi
Ne spreglejte
Naloži več