Ni vse črno

Če bi sodili po poročilih glavnih “postpartijskih medijev”, kot je nedavno označil glavne slovenske medijske hiše dr. Bernard Nežmah, bi morali biti prepričani, da v Sloveniji vlada diktatorski režim, da je vse narobe, ljudje pa živijo na “pragu revščine, so na robu preživetja”, da je torej zaradi Janše država na robu propada.

Če poslušate samo dnevna poročila “postpartijskih medijev”, boste izvedeli za vse (mogoče) napake sedanje vlade. Slovenski svetovalec in strokovnjak na področju odnosa z javnostmi Sebastjan Jeretič je nedavno za zasebno televizijsko postajo povedal: “V Sloveniji imamo popolnoma razklan politični prostor – politična vojna je tako brutalna, kot je v teh tridesetih letih še nismo videli.” Dr. Bernard Nežmah pa dodaja: “Razdvojenost je nekaj normalnega, to je modus vivendi, saj ljudje sobivamo in različno mislimo.”

Novost je po njegovem le medijska radikalizacija poudarjanja razklanosti. “Opozicija je prišla v položaj, ko je začela predvolilno bitko že ob postavitvi vlade Janeza Janše. Najprej so imeli skovanko strahovlada, ki pa je izgubila smisel, saj ljudje niso začutili, da bi šlo za strahovlado … Imamo pa tudi ta permanentni boj na nož, ki se ga gre predvsem opozicija, ki ne igra na to, da bi delala amandmaje, protizakone in tako naprej, ampak poudarja ves čas retoriko z zahtevami po padcu vlade, po predčasnih volitvah”, je zapisala kolegica Sara Bertoncelj v Demokraciji in dodala: “Jeretič je bil v svojem posegu na televiziji Planet TV tudi mnenja, da smo priča abstinenčni krizi, saj najbolj goreče Janševo vlado rušijo tisti, ki so bili očitno prej navajeni na neke privilegije. Prihaja tudi do resnih potvarjanj dejstev ali pa za enostransko prikazovanje – kar vidimo pri temah, ki jih pravzaprav mediji postavljajo v ospredje in bi bile sicer verjetno bolj marginalne. Ozadje je navajeno permanentne oblasti.”

(Komentar odgovornega urednika tednika Novi Glas)

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več