Aleš Štrancar je dal pol miljona za poplavljence

Aleš Štrancar (61), direktor ajdovskega podjetje BIA Separations, je na Karitas nakazal pol milijona evrov.

Aleš Štrancar je bil povabljen v Vilo Bled med veliko večino direktorji podjetij v državni lasti, ki niso še darovali iz izkupička za prizadete v poplavah. Na vabilu na večerjo so ga pomotoma napisali kot “Aleša Štrajnerja.”

Dr. Štrancar je napisal pismo premierju, v katerem je napisal, da je doslej kot donacijo za pomoč prizadetim v letošnjih poplavah na Karitas nakazali pol milijona evrov – in sicer takoj po tej naravni katastrofi. Karitas je do zdaj zbral že 4,37 milijona evrov, medtem je Rdeči Križ zbral z državno pomočjo okrog 2,1 milijona evrov.

Na Portalu Plus so objavili del pisma Štrancarja, v katerem je napisal: “Je pa k donacijam najbolj poklicano slovensko elektrogospodarstvo, ki je zaradi Vaše politike ‘državne pomoči’ preko agencije SPIRIT uspelo realizirati neokusne profite, tako na račun davkoplačevalcev, kot na račun podjetij.”, ki je premierja Goloba opozoril, da so samo v primeru njegovega podjetja v prvih 3 mesecih letošnjega leta kljub t.i. državni pomoči dodatno plačali za okrog še 100.000 evrov v primerjavi s tržno ceno električne energije.”

“Mogoče v tem trenutku še majhen nasvet; donacije v Sloveniji so hudo obdavčene. Mogoče bi veljalo razmisliti, da se v primeru donacij država temu davku odpove. Država, iz katere smo mi nakazali donacijo, kot še mnoge druge, nam davka na donacije ne pribija”, je še napisal Štrancar, ki ga po informacijah na Golobovo večerjo ne bo, saj misli, da bi denar, ki gre za takšne večerje, raje usmerili na Karitas ali Rdeči križ.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več