Ekipa Primorje je zmagala nogometni turnir

2. junija je v finalni tekmi proti ženskemu nogomentnemu klubu Mura Nona zmagała domača reprezentanca Primorje Gaia Naturelle z 4:2. Trener ekipe je Andi Mamić, ki je povedel klub v zmago.

Andi Mamić je v domačem nogometnem klubu aktiven že slabih 40 let. Po poklicu je učitelj športne vzgoje in je zaposlen kot vzgojitelj. “Pedagogika in šport sta moji področji. ” kot sam pove.

Zraven še doda: “V času, ko se pedagogi in starši soočamo s populacijo, ki je zaradi permisije, pretiranega zaščitništva, razvajenosti, negativnih vplivov sodobne tehnologije, potrošništva itd. oropana temeljnih preživetvenih “kompetenc”, ki so nam bile dane kot “homo sapiensom”… “

Pred nekaj leti je dobil v roke peščico deklic, ki so postale v nekaj sezonah nogometnih tekem na državni ravni, dekleta, ki so zelo delovne, sprejemajo kritike, se dobro soočajo s frustracijami, krivicami in bolečinami, ki so pogoste v tem športu.

“Znajo jokati, se jeziti in prenašati poraze. Hudičevo dobro pa znajo igrati nogomet, znajo pri tem uživati in se veseliti, biti uspešne v šoli in biti sodelujoče v družbi. So ekipa, ki bi si jo želel vsak trener… To so pravkinje DU15!” doda v svoji objavi. Na koncu se je zahvalil še sodelavcem in podpornikom kluba.

Morda je slika naslednjega: 5 oseb, osebe igrajo nogomet, osebe igrajo nogomet in besedilo
DELITE
Ne spreglejte
Naloži več