Nemško ohlajanje: čas streznitve?

Hrvaški Večernji list je novico dal na naslovnico.

V času kislih kumaric, kot pravimo avgustu zaradi kroničnega pomanjkanja novic in dogodkov v medijih, se na dolgo in široko poroča o vremenu. Zato avgusta vsaka mala novica postane velika. Novica, da se je nemška industrija junija zabeležila velik padec, pa je bil v slvoenskih medijih povsem obrobna. Ta gospodarska ohladitrev bo namreč imela velik vpliv na slovensko gospodarstvo, tesno odvisno od izvoza v Nemčijo. Ker bodo Nemci sedaj zmanjšali naročila v Sloveniji, se postavlja vprašanje, za koliko se bo zato ohladilo slovensko gospodarstvo. Spomnimo se, da se je Slovenija izvlekla iz gospodarske krize v veliki meri zaradi slovenskega izvoza v Nemčijo. Strokovnjaki Nemčiji, vodilnemu gospodarstu EU, napovedujejo gospodarsko krizo, kar bo imelo velike posledice za ves kontinent.  O tem slovenski mediji zelo skopo poročajo, novico postajaajo na obrobje ali pa je niti ne omenijo.

Hrvaški Večernji list je novico dal na naslovnico.

Industrijska proizvodnja je junija padla za 1.5 odstotka, maja pa je skorajda stagnirala. To je sporočilo nemško ministrstvo za gospodarstvo. Na letni ravni je padec kar 5,2 odstoten! Največje težave so v proizvodnji kovin, strojev in avtomobilov.

Direktor BIA Separations dr. Aleš Štrancar je za Vipavsko takole komentiral:

“Malce skrita novica, ki bi morala biti daleč najbolj pomembna. Kolektor, Hidria, Magna, Revoz,… večina izvoznikov vezanih na Nemčijo bo tenko piskala, in premier Šarec tudi. Prihaja čas streznitve za narod, ki ga zanima le današnji trenutek?”

Deli z ostalimi
Ne spreglejte
Naloži več