Finkovi Pod lipami

V torek se zaključuje letošnji poletni niz Srečanj pod lipami. Za finale so organizatorji – Kulturni center Lojze Bratuž in Krožek za družbena vprašanja Anton Gregorčič, katerima se za ta večer pridružuje še Knjižnica Dušana Černeta iz Trsta – povabili v goste tri odlične člane družine Fink. Svetovno priznana operna pevca Marko in Bernarda in univerzitetni profesor ekonomije Andrej, rojeni v družini slovenskega političnega begunca, pravnika in publicista Božidarja Finka, pomembnega graditelja slovenstva v Argentini, bodo spregovorili o odnosu do domovine in vračanju, o zdomstvu in slovenstvu, krščanskih vrednotah, uspehu, družini.

Gre za tri velike Slovence, ki so se poklicno zelo uveljavili, svoje življenje pa gradili na vrednotah, ki so jih srkali v domačem okolju in v slovenski družbi v Argentini: močne krščanske korenine in navezanost na slovenstvo.

Živeto slovenstvo je naslov pogovoru, ki ga bo vodil predsednik knjižnice Dušana Černeta in odličen poznavalec slovenske diaspore v Argentini Ivo Jevnikar. Marko se je v Slovenijo preselil po demokratizaciji in je dejaven tudi v širšem družbenem kontekstu, Bernarda se je na avstrijsko Koroško preselila po poroki z diplomatom Valentinom Inzkom, Andrej se je v Slovenijo preselil pred kratkim in uči na Katoliškem inštitutu v Ljubljani. Gre za sogovornike, ki jih odlikujejo čiste vrednote in jasna beseda, zanimive in bogate življenjske zgodbe, skromnost in prijaznost, latinska toplina, radost v očeh.

Večer bo v torek, 13. avgusta 2019, ob 20.30 v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici. Če bo vreme prizaneslo, bo srečanje na odprtem in pod lipami, če bo ponovno nenaklonjeno, pa bo v dvorani.

Deli z ostalimi
Ne spreglejte
Naloži več